Hyppää pääsisältöön

Riivaako sinuakin FOMO, tuo epämääräinen ulkopuoliseksi jäämisen pelko? Tämä uutuus saattaa lievittää sitä!

Uuden FOMO-ohjelman tekijät
Uuden FOMO-ohjelman tekijät YleX,Yle Kioski

Mitä tapahtuu, kun joukko toimittajia valtaa Helsingin ytimestä itselleen ja sinulle tilan?

FOMO* on toimitus ja livestudio, jota YleX:n radiohostit ja Yle Kioskin toimittajat rakentavat juuri nyt keskelle vilkkainta Helsinkiä, Makkarataloon suoraan Rautatieasemaa vastapäätä.

Ja juuri sinä olet tervetullut mukaan, kun ovet avataan 6.11. – FOMOt tulevat työskentelemään ja viettämään aikaansa tässä avoimessa tilassa koko loppuvuoden!

Mitä FOMOn toimituksessa tapahtuu?

FOMO yhdistää A-luokan starat, fiksuimmat Y-sukupolven edustajat sekä tietenkin Ö-luokan huumorin! Joka arkipäivä toimituksessa kuvataan repeilyttäviä sketsejä, tutkitaan ajankohtaisia ilmiöitä ja tavataan kiinnostavia ihmisiä. Artistit, asiantuntijat, influensserit ja ihan tavalliset ihmiset ovat FOMOn kunniavieraita.

Myös sinä olet tervetullut kertomaan oma mielipiteesi maailmalle Speakers Corneriin, tapaamaan toimittajia, kuvaamaan tai ihan vain hengailemaan FOMOlaisten kanssa – lisätietoja saat seuraamalla FOMOn Instaa!

Sisältöä julkaistaan joka päivä tuoreeltaan Instassa, Tubessa, Areenassa, radiossa sekä kerran viikossa livenä televisiossa.

FOMOn toimituksen muodostavat Poikelus, Gogi, Viki, Köpi, Matti, Emma ja Hätönen eli seuraavat hahmot:

Gogi (Gogi Mavromichalis) on graafikko, leikkaaja ja juontaja, joka omien sanojensa mukaan on “Spartalainen alfamale, joka pitää aseista ja pehmoleluista”. Tunnettu mm. Kioskin julkkiksia haastattelevana automiehenä sekä entisenä Salkkareiden näyttelijänä. Gogi hostaa FOMOa yhdessä muiden hahmojen kanssa.

Emma (Karasjoki) on Kioskin toimittaja, joka on kuvannut supersuosittuja sketsivideoita arjestaan. Emma on kyllästynyt Helsinki-keskeisiin ympyröihin ja haluaa tutustua erilaisiin ihmisiin ympäri Suomea. Siksi hän onkin FOMOn jalkautuva reportteri, joka pakkaa matkaansa kevyen livekaluston.

YleX:n aamuista tuttujen Vikin ja Köpin nimet kuulostavat jo valmiiksi hääbändiltä tai avioparilta. Viki (Eerikkilä) ja Köpi (Kallio) ovat julkaisseet nettivideoiden ikivihreitä, kuten Paskavitsibattlea, outoja musavideoitaan ja muita sketsejä. Aamuradiojuontajien ominaispiirteenä kaksikko lukee liikaa uutisia ja nukkuu aivan liian vähän. Ehkä tästäkin syystä moni juttu lähtee heiltä lapasesta. FOMOssa he järjestävät skaban aiheesta kuin aiheesta. Heidän radiolähetyksiään tehdään suoraan FOMOn studiosta.

Jenni Poikelus on vuoden 2018 mediapersoona, YleX:n Iltapäivän host, Villin Kortin kommentaattori, moottoriturpa ja nuori komedienne, joka rakastaa huumoria ja näkee sitä kaikkialla, minne päätyy. Jenniä kiinnostaa miten arjen tilanteet taipuvat komiikaksi. Myös Jenni tekee Poikeus&Hätönen -radiolähetyksiä suoraan FOMOn toimituksesta.

Alma Hätönen on tuttu YleX:n Iltapäivistä. Erityisesti häntä kiinnostavat tarinat ihmisten takana. Alman seurassa nähdäänkin Suomen eturivin artisteja avautumassa heille tärkeistä tai kipeistä teemoista kuten introverttiys, someraivo tai vaikkapa eläinoikeudet.

Matti Riitakorpi on uuden Yle Kioski JOURNALIN toimittaja. Mies on YouTube-videoiden kuten Kysyttiinkö tää jo? ja Presidentinvaalien animevideon takana. Matti ihannoi old school -lehtimiehiä, ja onkin se tyyppi huoneessa, joka kysyy niin pitkään kuin sen antaa kysyä. Matti tutkii FOMOn reportaaseissaan monimutkaisia ilmiöitä kuten individualismi, kuplautuminen, silpputyö ja robotisaatio.

Mistä kaikki oikein lähti?

Tämä on FOMO* - Kuka sinä olet?

Seuraa FOMOjen vaiheita jo etukäteen FOMO SHORT sarjassa Yle Areenassa.
FOMO LIVE 6.11 alkaen tiistaisin 21:00 Yle TV2 ja Yle Areena

Tule mukaan ja seuraa FOMOa somessa!
@FOMO_LIVE
#FOMOLIVE

*FOMO = meitä kaikkia riivaava epämääräinen ulkopuoliseksi jäämisen pelko, Fear Of Missing Out.