Hyppää pääsisältöön

Away-Jepen resepti elämään: "Ihmisten pitäisi ajatella omaa parastaan"

Uudessa Away -realitysarjassa seikkailevan Jepen mielestä ihmisten pitäisi ajatella omaa parastaan, ei sitä, mitä muut ajattelevat.

Rennon reteä Jeppe heittää tuoreet hedelmät tehosekoittimeen ja valmistaa tyttöystävälleen herkullisen smoothien Away – Bali-sarjassa. Kellonajasta ei ole tietoakaan, mutta se ei haittaa. Nyt ollaan Balilla – ja nautitaan.

– Hyvää huomenta höpönassut! Jeppe virnuilee kameralle aamutuimaan.

Kuusamolainen Jeppe asui vielä hetki sitten Suomessa. Kesän jälkeen hän päätti pakata tavaransa ja palata takaisin auringon alle Indonesiaan. Mies elää omalla tyylillään ja suosittelee samaa muille.

Ihmisten pitäisi, varsinkin meidän suomalaisten, ajatella vähän itseään ja omaa parastaan. Ei sitä, mitä muut ajattelevat siitä, mitä me teemme.

Mies itse paiskii kesät töitä Suomessa, jotta ulkomaille muuttaminen olisi mahdollista vuosittain. Kun kassa on tarpeeksi suuri, hän lähtee.

Vaikka Jeppe tekeekin paljon töitä matkaa varten, hän tietää omat rajansa. Hyvinvointi menee työnteon edelle. Suomessa yksi ihminen saattaa painaa kahden ihmisen työt, mutta saa vain yhden ihmisen palkan.

– Jos sinusta yritetään saada kaikki irti ilman, että saat periaatteessa takaisin mitään, on parempi vaihtaa maisemaa, Jeppe vinkkaa.

Jokaisella on oma tyylinsä matkustaa. Jeppe myöntää, että hänen tapansa vaatii työntekoa ja tuloja. Mutta jatkuuko työnteko Balilla? Lisää Jepen mielenkiintoisia ajatuksia Balilla asumisesta ja matkustamisesta Away-sarjassa Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua