Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Herttakuningatar – Tanskan ay-johtaja katsoo tulevaisuuteen

Tanskan ammattiliittojen keskusjärjestön LO:n johtajaksi valitaan Lizette Risgaard, historian ensimmäisenä naisena.
Tanskan ammattiliittojen keskusjärjestön LO:n johtajaksi valitaan Lizette Risgaard, historian ensimmäisenä naisena. Yle TV1,Lizette Risgaard,Dokumenttiprojekti: Herttakuningatar

TV1 maanantaina 5.11.2018 klo 21.30 - 22.30, uusinta sunnuntaina 11.11. klo 13.30
Katsottavissa Areenassa

Tanskan ammatillisen keskusjärjestön LO:n johtajaksi valittiin vuonna 2015 Lizette Risgaard – järjestön historian ensimmäisenä naisena.

Uusi dokumentti seuraa Risgaardin pitkää ja kovaa taivalta. Minkälaisen valtataistelun ja sovinismin ilmapiirin hän kohtaa matkallaan keskusjärjestön johtajaksi?

Ay-liikkeen paluu juurille

Lizette Risgaardilla on edessään kovat haasteet, sillä globalisaatio ja digitalisaatio muuttavat työelämää.

Järjestöjohtaja korostaa vahvan ja yhtenäisen ay-liikkeen merkitystä. Aikaamme leimaa yksilökeskeisyyys, mutta Risgaardilla on palava halu palauttaa ay-liike juurilleen, yhteisöllisyyden ja solidaarisuuden aikaan.

Tanskalainen dokumentti seuraa keskusjärjestön johtajan sisäistä ja poliittista kamppailua. Risgaard uskoo, että hän voi muuttaa järjestön kurssia. Hän on valmis myös yhteistyöhön maan oikeiston kanssa.

Ohjelmassa kurkistetaan työmarkkinoiden kulisseihin. Miten syntyvät merkittävät, mutta eivät aina niin mieluisat päätökset.

Uusi suurliitto tulossa

LO on Tanskan suurin ammattiliittojen keskusjärjestö. Se koostuu 18 ammattiliitosta ja sillä on miljoona jäsentä.

Ensi vuoden alussa LO yhdistyy toimihenkilökeskusjärjestö FTF:ään. Uusi suurjärjestö edustaa 1,5 miljoonaa palkansaajaa. Risgaardista tulee uuden järjestön puheenjohtaja.

Hjerter Dame. Queen of Hearts. Ohjaus ja käsikirjoitus: Louise Detlefsen ja Mette-Ann Schepelern. Tuotanto: Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn, Tanska, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.