Hyppää pääsisältöön

Joanna Lumley Siperian rautateillä – näyttelijä matkustaa maailman pisintä junareittiä

Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkustaa dokumenttisarjassa maailman pisintä junareittiä idästä länteen.
Näyttelijä Joanna Lumley Mongolian pääkaupungissa Ulan Batorissa, jonne hän on saapunut Trans-Siperian pikajunalla. Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkustaa dokumenttisarjassa maailman pisintä junareittiä idästä länteen. Kuva: Burning Bright 2015 Yle TV1,Joanna Lumley

TV1 torstaisin 9. - 23.7.2020 19.00 - 19.50, uusinta lauantaisin klo 9.05, Areenassa

Todella upeeta -tähti, näyttelijä Joanna Lumley matkustaa maailman pisintä junareittiä idästä länteen. Hän lähtee yhdelle jännittävimmistä matkoista, jonka maitse voi tehdä.

Kiina, Mongolia, Venäjä

Kolmiosaisessa dokumenttisarjassa Lumley matkustaa 10 000 kilometriä Trans-Siperian pikajunalla halki Kiinan, Mongolian ja Venäjän. Matka päättyy Moskovaan, jossa näyttelijä vieraili viimeksi 60-luvulla, kun hän toimi mallina ja kun käytiin kylmää sotaa.

Eksoottisen junamatkansa Lumley aloittaa Hongkongista, jossa hän kävi viimeksi lapsena. Sarjan aloitusjaksossa näyttelijä ihastelee Pekingiä ja Kiinan muuria, jonka jälkeen yöjuna kuljettaa Gobin autiomaan halki Mongoliaan.

Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkustaa dokumenttisarjassa maailman pisintä junareittiä idästä länteen.
Joanna Lumley tapaa Mongoliassa liikemiehen ja entisen painimestarin Khaltmaa Battulgan, joka on rakennuttanut Tšingis-kaanin valtavan ratsastajapatsaan. Battulganista tuli vuonna 2017 maan presidentti. Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkustaa dokumenttisarjassa maailman pisintä junareittiä idästä länteen. Kuva: Burning Bright 2015 Yle TV1,Joanna Lumley,Kiehtova maailma: Siperian rautateillä
Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkustaa dokumenttisarjassa maailman pisintä junareittiä idästä länteen.
Joanna Lumley ja kiinalainen runoilija Jason vierailevat Yungangin luolilla. Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkustaa dokumenttisarjassa maailman pisintä junareittiä idästä länteen. Kuva: Burning Bright 2015 Yle TV1,Joanna Lumley,Kiehtova maailma: Siperian rautateillä
Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkustaa dokumenttisarjassa maailman pisintä junareittiä idästä länteen.
Joanna Lumley ja kellonsoittajien mestari Arthur Psarev Todella upeeta -tähti Joanna Lumley matkustaa dokumenttisarjassa maailman pisintä junareittiä idästä länteen. Kuva: Burning Bright 2015 Yle TV1,Joanna Lumley,Kiehtova maailma: Siperian rautateillä

Kellonsoittajien Jimi Hendrix

Sarjan toisessa jaksossa Lumley tutustuu Mongoliassa Tšingis-kaanin ratsastajapatsaaseen ja kurkkulaulajiin. Junamatka Ulan-Udeen ei suju kommelluksitta, mutta lopulta päädytään Irkutskiin ja tavataan Arthur Psarev, kellonsoittajien Jimi Hendrix.

Siperiassa Joanna Lumley käy jäisellä Baikaljärvellä, juo kultahippuvodkaa oligarkin kanssa ja tutustuu Jekaterinburgin synkkään historiaan. Kiehtova junamatka päättyy Moskovaan Stalinin bunkkeriin.

Joanna Lumley's Trans Siberian Adventure. Tuotanto: ITV/BBC, Britannia, 2015. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.