Hyppää pääsisältöön

Laura Hossi: Meidän tehtävä on olla ihmisten keskellä

“Aluetoimitukset ovat lähellä ihmisiä. Me kerrotaan siitä mitä tapahtuu naapurissa, arjessa, päätöksenteossa, missä tahansa; meidän tehtävä on olla ihmisten keskellä.”

Noin kuvaa työnsä ydintä Yle Hämeenlinnan sisältövastaava Laura Hossi. Parhaat jutut syntyvät hänen mukaansa, kun asioiden vaikutuksia ja merkityksiä etsitään yhdessä yleisön kanssa eli kuunnellaan heitä, joita asiat koskevat.

“Kun me päätetään tehdä joku asia isosti, liittyen vaikka homekouluihin, niin me todella pystytään selvittämään ne asiat ihan perin juurin – ja koko Suomesta. Mä näen, että aluetoimituksilla on tosi iso rooli siinä kokonaisuudessa, jota Yle tekee.”

Ylellä on 18 suomenkielistä, viisi ruotsinkielistä ja yksi saamenkielinen aluetoimitus.

Aluetoimituksilla on iso rooli siinä kokonaisuudessa, jota Yle tekee.

Laura tiesi jo nuorena, että hänestä tulee toimittaja. Lukion jälkeen hän pääsi Ylen Hämeenlinnan toimitukseen harjoitteluun ja työskenteli sittemmin siellä pitkään uutistoimittajana ja uutispäällikkönä.

Nykyisessä pestissään sisältövastaavana hän vastaa päivittäisestä sisällöntuotannosta verkkoon, radioon ja televisioon. Työnkuvaan kuuluu esimerkiksi juttujen näkökulmien miettimistä toimittajien kanssa. Jos jotain isoa ja yllättävää tapahtuu, sisältövastaavan tehtävänä on laittaa niin sanotusti etusivu uusiksi.

“Toimituksemme on pieni, mutta olen siitä huolimatta saanut tehdä todella paljon erilaisia asioita. Täällä pääsee kehittymään ja toisaalta kehittämään, täällä pääsee oppimaan asioita ja myös jakamaan oppimaansa. Se on mun mielestä ollut tosi hienoa Ylellä.”

Nainen on koiran kanssa lenkillä metsässä.
Nainen on koiran kanssa lenkillä metsässä. Kuva: Jani Mattsson / Janin Paja Oy Yle Hämeenlinna,Laura Hossi
Meidän pitää koko ajan miettiä, miten me voidaan paremmin kertoa asioita ihmisille.

Lauraa kiinnostaa ja innostaa ihmisen kohtaaminen.

“Eikä pelkästään ihmisten tarinat, vaan kaikki se, miten ne liittyvät isompaan yhteiskunnalliseen kehykseen, ja millaisia merkityksiä ne saavat isommassa kuvassa. Ne on ne asiat, jotka minua kiinnostavat tässä työssä paljon.”

Yleä Laura kuvailee mahdollisuuksien duunipaikaksi.

“Ehkä kaikkein innostavinta on se, että me ollaan koko ajan mediamaailmassa muutosten ja uuden edessä. Meidän pitää koko ajan miettiä sitä, miten me voidaan paremmin kertoa journalistisia sisältöjä, tarinoita ja asioita ihmisille. Se on ihan mielettömän hienoa!”