Hyppää pääsisältöön

Tämän kauden kaupunkipyöräilijä on Antti Orama – 3400 km ja 700 ajosuoritusta

Antti Oramo seisoo syksyisessä maisemassa kapunkipyörän kanssa.
Antti Oramalle kaupunkipyörät ovat tulleet tutuiksi. Antti Oramo seisoo syksyisessä maisemassa kapunkipyörän kanssa. Kuva: Justus Laitinen / Yle kaupunkipyörät,pyöräily,ilmastonmuutos,liikuntaharrastus,matkailu

Antti Orama ei tunnustaudu himopyöräilijäksi, vaikka kaupunkipyörillä taittuikin melkoinen kilometrimäärä kauden 2018 aikana.

– Hyvä ilma saattaa hetkellisesti nostaa pyöräilyhimoa, mutta ei minun pyörän selässä pidä jatkuvasti olla, toteaa Antti Radio Suomen haastattelussa.

Radio Suomi kruunasi Antin epäviralliseksi metropolialueen kaupunkipyöräilijäksi, ja tämän kunniaksi Justus Laitinen jututti miestä saavutuksesta. Kilometrejä Antille karttui noin 3400 ja yksittäisiä matkojakin yli 700.
Tuhannet pyöräilykilometrit eivät ole vain liikkumista paikasta toiseen, vaan Antti keksii pyörämatkoilleen teemoja.

– Yhtenä vuonna kiersin kaikki asemat pääkaupunkiseudulla ja tänä vuonna tavoitteena oli polkea sama matka, mikä on Helsingistä Nordkappiin. Ja pitihän sieltä sitten tulla myös pois, Antti naurahtaa.

Pyöräilymatkojen pituudet vaihtelivat 300 metristä noin 8 kilometriin. Kaupunkipyöräilykausi päättyy pääkaupunkiseudulla 31.10.2018 ja se jatkuu jälleen ensi keväänä.

Antti Oramo seisoo peukalo pystyssä, taustalla syksyinen metsä.
Antti ei tunnustaudu himopyöräilijäksi, vaikka matkoja kertyi kaupunkipyörällä tällä kaudella 700. Antti Oramo seisoo peukalo pystyssä, taustalla syksyinen metsä. Kuva: Justus Laitinen / Yle Pyöräilijä,Pyöräilykypärä,mies

Justus Laitisen koko haastattelu Antista

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi