Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Luotoloiden perheessä ristiäiset, hautajaiset ja salattua rakkautta – Laura Malmivaara lohduttaa pappina Kotikadun kahdeksannella kaudella

Kuvassa punahiuksinen pastori, Kotikadun Tuija Kangasharju. Pastorilla on yllään valkoinen alba ja musta stola.
Laura Malmivaara näyttelee Tuija Kangasharjua. Hän saapuu Johanneksenkirkon uudeksi pastoriksi. Kuvassa punahiuksinen pastori, Kotikadun Tuija Kangasharju. Pastorilla on yllään valkoinen alba ja musta stola. Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen Kotikatu,Laura Malmivaara,draamasarjat

Kotikadun kahdeksannella kaudella Luotolan perhe kokee menetyksen ja yksi keskeinen hahmo poistuu sarjasta. Johanneksenkirkon uudeksi pastoriksi saapuu Tuija Kangasharju (Laura Malmivaara), josta tulee nopeasti monen asukkaan olkapää. Sarjaan tulee myös toinen tuore hahmo, kun Bensis saa uuden kokin. Kotikadun kahdeksas kausi on nyt Areenassa.

Kotikadun jaksot 206–272. Seitsemäs kausi on katsottavissa 24.1. ja kahdeksas kausi 24.4. asti.

Kahdeksannen kauden ensimmäisessä jaksossa Karin (Anitta Niemi) ja Hannes (Risto Autio) suunnittelevat nuorimmaisensa ristiäisiä. Kasteen tulee toimittamaan Johanneksenkirkon uusi pastori Tuija Kangasharju.

Tuija saa pian huomata, että hänen taitonsa hyvänä kuuntelijana ovat tarpeen, sillä moni haluaa uskoutua uudelle pastorille. Tuijalla itsellään on asioita, joista hän ei halua muiden kuulevan.

Vaikka Hannes ja Karin ovat onnellisia pienestä pojastaan, ei heidän parisuhteensa ole muuttunut vakaammaksi. Heidän kykyään seisoa yhtenä rintamana testataan, kun Luotolan perhettä ravistelee suuri suru. Kauden puolivälissä nähdäänkin kenties yksi suomalaisen televisiohistorian riipaisevimmista tapauksista.

Kotikadun Teemu, Karin ja Hannes istuvat kirkossa. Heillä on mustat vaatteet yllään ja he näyttävät surullisilta.
Teemu, Karin ja Hannes joutuvat käymään läpi suuren surun. Kotikadun Teemu, Karin ja Hannes istuvat kirkossa. Heillä on mustat vaatteet yllään ja he näyttävät surullisilta. Kuva: Yle/Seppo Sarkkinen Kotikatu,Ville Keskilä,Anitta Niemi,Risto Autio

Kaudella seitsemän Eeva (Lena Meriläinen) väitteli tohtoriksi ja nyt hänen kovat ponnistelunsa palkitaan, kun Eeva saa korkea-arvoisen työtehtävän sekä kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Eiks oo Eevalla kaamee puku?― Karin arvioi Eevan tyyliä Linnan juhlilla

Koska elämä ei yleensä mene, miten sen suunnittelee, joutuvat Mäkimaat kovan paikan eteen. Pertti (Jukka Puotila) saa huomata, ettei hän olekaan täyttä terästä ja joutuu pakon sanelemana jarruttamaan tahtiaan. Toisaalta pysähtyminen lähentää lakimiestä lastenlastensa kanssa ja auttaa häntä tavoittelemaan unelmiaan.

Kotikadun Mauri ja Maija ihailevat huonekasveja.
Maija ja Mauri rohkaisevat mielensä. Kotikadun Mauri ja Maija ihailevat huonekasveja. Kuva: Yle/Heli Sorjonen Kotikatu,Aake Kalliala,Tiina Rinne
Kotikadun Pertti ja Eeva valmistautumassa Linnanjuhliin.
Pertti ja Eeva saavat kutsun Linnan juhliin. Kotikadun Pertti ja Eeva valmistautumassa Linnanjuhliin. Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu,Jukka Puotila,Lena Meriläinen
Kotikadun Hannes ja uusi kokki Danny Bensiksen keittiössä.
Bensikselle tulee uusi kokki, Danny. Kotikadun Hannes ja uusi kokki Danny Bensiksen keittiössä. Kuva: Yle/Heli Sorjonen Kotikatu,Risto Autio,Anni Turunen

Kahdeksannella kaudella rakennetaan uusia tuttavuussuhteita ja syvennetään vanhoja. Kun Partasen Anja on poissa, tarvitsee Bensis uuden kokin hänen tilalleen. Sellainen saadaan Dannysta (Anni Turunen).

Maija (Tiina Rinne) ja Mauri (Aake Kalliala) löytävät toisistaan hyvät ystävät ja pian ystävyys syventyy vakavammaksi. Suhde ei ole helppo pala nieltäväksi jälkikasvulle. Myös Maijan romaani saa ristiriitaisen vastaanoton.

Onni (Sulevi Peltola) majailee ystävänsä luona, mutta majoitusjärjestely ei suju ongelmitta. Janne (Misa Nirhamo) palaa pysyvästi Suomeen ja yrittää kursia elämäänsä kasaan.

Kahdeksannen kauden lopussa etenkin Luotoloiden perheessä herää odottamattomia rakkauden tunteita.

Kotikadun Pertti Tiernapojat-näytelmässä
Kahdeksannen kauden joulujuhla kuvattiin Johanneksenkirkossa. Paikalla oli sarjan faneja. Kotikadun Pertti Tiernapojat-näytelmässä Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu,Jukka Puotila
Kotikadun Arvo Jänis, Teemu ja Hannes Luotola viilentelevät saunan jälkeen.
Sukulaismies Arvo Jänis kutsuu Luotolat kotiinsa pohjoiseen. Kotikadun Arvo Jänis, Teemu ja Hannes Luotola viilentelevät saunan jälkeen. Kuva: Yle/Jyrki Valkama Kotikatu,Pertti Koivula,Ville Keskilä,Risto Autio
Koko kaupunki on täynnä hyvännäkösiä belloja. Ne ei tee mitään muuta kuin odottaa, että me mentäis sinne ja sitte ne tulis tänne tai me mentäis niille!― Janne innostaa Teemua pörräämään kaupungille

Kotikadun yhdeksäs kausi on katsottavissa Areenassa 25.1.2019 alkaen. Jokainen Kotikadun kausi on katsottavissa kuusi kuukautta. Seuraava kausi tulee katsottavaksi aina kolmen kuukauden päästä edellisestä.

Keskustele