Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Älä alistu marraskuun synkkyydelle! Lataa piristävät äänitehosteet arkesi helpotukseksi

Kaikki me tarvitsemme joskus naurua, aplodeja ja muutakin sielunlääkettä. Välillä ilakointi ei kuitenkaan ota onnistuakseen ja räntäsade se vain hakkaa otsaa. Onneksi pikainen helpotus löytyy äänitehostekokoelmastamme.

Yle julkaisee äänitehostekokoelmansa aarteita kaikkien käyttöön Freesound-palvelussa. Laajasta kokoelmasta on tähän poimittu viisi erityisen piristävää äänitehostetta.

Kuvalinkkien takaa pääset lataamaan tehosteet omille laitteillesi ja omaan vapaaseen käyttöösi.

Kesäniitty

Äänitehoste.
Äänitehoste. äänet,Yle Elävä arkisto

Synkimmän syksyn painaessa leukaa rintaan, on välillä poikaa heittäytyä kesäiselle niitylle. Sirkat soittelevat, linnut laulavat ja aurinko porottaa. Kesäniityn lataat tästä.

Ilotulitus

Äänitehoste
Äänitehoste äänet,Yle Elävä arkisto

Kukapa ei ilotulitteista piristyisi? Äänitehosteena kuultuna rakettiloisto toimii oikeastaan vielä paremmin. Näistä kun ei synny turhaa roskaa ja mielikuvitus saa väriloiston hehkumaan hienommin kuin yksikään ruutipanos. Ilotulitteet lataat tästä.

Nauru

Äänitehoste.
Äänitehoste. äänet

Itke ja maailma itkee kanssasi. Naura ja ... no kyllä te tajuatte. Marraskuisen räntäsateen uhreilla on nauru kuitenkin usein tiukassa. Onneksi nauru on taudeista se, jolla on taipumusta tarttua erityisen sitkeästi. Kohta huomaat hekottelevasi itsekin baijerilaisessa oluttuvassa. Prost! Naurut lataat tästä.

Oluen korkkaaminen

Äänitehoste.
Äänitehoste. äänet

Syksyllä tekee mieli juoda kaljaa. Paha vain, että touhu on liiallisissa määrin varsin epäterveellistä. Tehostearkistomme kenties orgastisin äänite tuottaa kuitenkin mielihyvää ilman sitä kiusallista humalatilaa. Kaljan kaatamiset lataat tästä.

Aplodit

Äänitehoste.
Äänitehoste. äänet

Kaikki me olemme aina välillä ansainneet ihan kunnon aplodit. Voit tehostaa onnistumisen kokemusta taputtamalla samalla itseäsi ylpeästi olalle. Aplodit lataat tästä. Hyvä me! Kyllä tästäkin marraskuusta selvitään.

Äänet ovat Freesoundissa pakkaamattomina wav-tiedostoina, joita voi ladata omalle koneelle. Niissä on avoin lisenssimerkintä Creative Commons - Nimeä, mikä tarkoittaa, että ääniä saa käyttää vapaasti, myös kaupalliseen tarkoitukseen, kunhan käytön yhteydessä ilmenee Ylen nimi. Äänet ovat ryhmitelty aiheen mukaan. Koska sivusto on kansainvälinen, äänien nimissä ja tageissa käytetään myös englantia. Freesoundissa on paljon muutakin äänimateriaalia, jota voi hakea vaikkapa hakusanojen perusteella ja käyttää kunkin äänen kohdalla ilmenevän Creative Commons -lisenssin mukaan.

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.