Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Älä alistu marraskuun synkkyydelle! Lataa piristävät äänitehosteet arkesi helpotukseksi

Kaikki me tarvitsemme joskus naurua, aplodeja ja muutakin sielunlääkettä. Välillä ilakointi ei kuitenkaan ota onnistuakseen ja räntäsade se vain hakkaa otsaa. Onneksi pikainen helpotus löytyy äänitehostekokoelmastamme.

Yle julkaisee äänitehostekokoelmansa aarteita kaikkien käyttöön Freesound-palvelussa. Laajasta kokoelmasta on tähän poimittu viisi erityisen piristävää äänitehostetta.

Kuvalinkkien takaa pääset lataamaan tehosteet omille laitteillesi ja omaan vapaaseen käyttöösi.

Kesäniitty

Äänitehoste.
Äänitehoste. ääni,Yle Elävä arkisto

Synkimmän syksyn painaessa leukaa rintaan, on välillä poikaa heittäytyä kesäiselle niitylle. Sirkat soittelevat, linnut laulavat ja aurinko porottaa. Kesäniityn lataat tästä.

Ilotulitus

Äänitehoste
Äänitehoste ääni,Yle Elävä arkisto

Kukapa ei ilotulitteista piristyisi? Äänitehosteena kuultuna rakettiloisto toimii oikeastaan vielä paremmin. Näistä kun ei synny turhaa roskaa ja mielikuvitus saa väriloiston hehkumaan hienommin kuin yksikään ruutipanos. Ilotulitteet lataat tästä.

Nauru

Äänitehoste.
Äänitehoste. ääni

Itke ja maailma itkee kanssasi. Naura ja ... no kyllä te tajuatte. Marraskuisen räntäsateen uhreilla on nauru kuitenkin usein tiukassa. Onneksi nauru on taudeista se, jolla on taipumusta tarttua erityisen sitkeästi. Kohta huomaat hekottelevasi itsekin baijerilaisessa oluttuvassa. Prost! Naurut lataat tästä.

Oluen korkkaaminen

Äänitehoste.
Äänitehoste. ääni

Syksyllä tekee mieli juoda kaljaa. Paha vain, että touhu on liiallisissa määrin varsin epäterveellistä. Tehostearkistomme kenties orgastisin äänite tuottaa kuitenkin mielihyvää ilman sitä kiusallista humalatilaa. Kaljan kaatamiset lataat tästä.

Aplodit

Äänitehoste.
Äänitehoste. ääni

Kaikki me olemme aina välillä ansainneet ihan kunnon aplodit. Voit tehostaa onnistumisen kokemusta taputtamalla samalla itseäsi ylpeästi olalle. Aplodit lataat tästä. Hyvä me! Kyllä tästäkin marraskuusta selvitään.

Äänet ovat Freesoundissa pakkaamattomina wav-tiedostoina, joita voi ladata omalle koneelle. Niissä on avoin lisenssimerkintä Creative Commons - Nimeä, mikä tarkoittaa, että ääniä saa käyttää vapaasti, myös kaupalliseen tarkoitukseen, kunhan käytön yhteydessä ilmenee Ylen nimi. Äänet ovat ryhmitelty aiheen mukaan. Koska sivusto on kansainvälinen, äänien nimissä ja tageissa käytetään myös englantia. Freesoundissa on paljon muutakin äänimateriaalia, jota voi hakea vaikkapa hakusanojen perusteella ja käyttää kunkin äänen kohdalla ilmenevän Creative Commons -lisenssin mukaan.