Hyppää pääsisältöön

Tarjoile värikäs aasialainen lohitartar helpon soijakastikkeen kanssa

Valmis annos lohitartar jäällä
Valmis annos lohitartar jäällä Kuva: Yle/Carina Ahlskog Anders Samuelsson,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet

Tässä mutkaton lohitartar, joka onnistuu kaikilta. Suikaloi, paloittele ja viipaloi lohi, vihannekset ja hedelmät. Mausta herkullisella soijakastikkeella ja tarjoile kylmässä kulhossa.

Lohitartar

Ainekset, 4 annosta:

  • 400 g lohta
  • 1 kurkku
  • 4 retiisiä
  • 1 kevätsipuli
  • 1 mango
  • 2 cm:n pala vihreää chiliä ohueksi viipaloituna
  • muutama korianterinoksa
  • 2 rkl mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä paahdettuina

Ponzu - japanilainen soijakastike

  • 1 dl japanilaista soijakastiketta
  • 4 rkl limettimehua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • pala inkivääriä hienoksi raastettuna

Tee näin:

  1. Sekoita kaikki ponzu-kastikkeen ainekset keskenään ja anna seistä tunnin ajan.
  2. Leikkaa lohi 0,5 × 0,5 × 5–7 cm:n suikaleiksi ja valuta niille ponzua.
  3. Kuori kurkku ja leikkaa se 1,5 cm:n kuutioiksi.
  4. Leikkaa retiisit kapeiksi lohkoiksi ja kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi.
  5. Leikkaa mango ja chili ohuiksi viipaleiksi.
  6. Laita maustetut lohisuikaleet annoskulhoihin.
  7. Lisää kurkkukuutiot, retiisilohkot, kevätsipulisuikaleet sekä mango- ja chiliviipaleet. Koristele korianterinoksilla ja seesaminsiemenillä.

Tarjoa lohitartar mieluiten jäädytettynä.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa