Tässä mutkaton lohitartar, joka onnistuu kaikilta. Suikaloi, paloittele ja viipaloi lohi, vihannekset ja hedelmät. Mausta herkullisella soijakastikkeella ja tarjoile kylmässä kulhossa.
Lohitartar
Ainekset, 4 annosta:
- 400 g lohta
- 1 kurkku
- 4 retiisiä
- 1 kevätsipuli
- 1 mango
- 2 cm:n pala vihreää chiliä ohueksi viipaloituna
- muutama korianterinoksa
- 2 rkl mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä paahdettuina
Ponzu - japanilainen soijakastike
- 1 dl japanilaista soijakastiketta
- 4 rkl limettimehua
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- pala inkivääriä hienoksi raastettuna
Tee näin:
- Sekoita kaikki ponzu-kastikkeen ainekset keskenään ja anna seistä tunnin ajan.
- Leikkaa lohi 0,5 × 0,5 × 5–7 cm:n suikaleiksi ja valuta niille ponzua.
- Kuori kurkku ja leikkaa se 1,5 cm:n kuutioiksi.
- Leikkaa retiisit kapeiksi lohkoiksi ja kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi.
- Leikkaa mango ja chili ohuiksi viipaleiksi.
- Laita maustetut lohisuikaleet annoskulhoihin.
- Lisää kurkkukuutiot, retiisilohkot, kevätsipulisuikaleet sekä mango- ja chiliviipaleet. Koristele korianterinoksilla ja seesaminsiemenillä.
Tarjoa lohitartar mieluiten jäädytettynä.