Hyppää pääsisältöön

Harras pyhäinpäivä – vai riehakas halloween? Testaa tietosi marraskuun alun juhlista

kaksi Halloween-luurankonukkea New Yorkissa puistomaisella kadulla.
Halloween-hahmoja New Yorkissa 2014. kaksi Halloween-luurankonukkea New Yorkissa puistomaisella kadulla. Kuva: Yle / Christian Vuojärvi halloween

Lähes joka puolella maailmaa vietetään juhlia vainajien kunniaksi ja monet niistä osuvat juuri loka-marraskuun vaihteeseen. Suomalaisille tutuimpia ovat kekri, pyhäinpäivä ja uusimpana tulokkaana myös halloween. Mitä sinä tiedät näistä erilaisista juhlapäivistä?

Huom: Oikeita vastauksia voi olla enemmän kuin yksi!

Keskustele

Ihminen ja yhteiskunta

  • Islamin vieraana

    6-osainen sarja islamista.

    6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

  • Buddhan jalanjäljillä

    Buddhalaisuus

    Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.