Hyppää pääsisältöön

OWL-liigassa ilman seuraa jäänyt Joonas "zappis" Alakurtti taistelee Suomen paidassa MM-kullasta: "Katsotaan, mitä kisojen jälkeen tapahtuu"

Suomen maajoukkue on yksi Overwatchin MM-kisojen ennakkosuosikeista. "Team Winland" luottaa pelitaitojen lisäksi tiimipeliin ja kokemukseen – pukinparrastaan tuttu Joonas "zappis" Alakurtti on jo kolmatta vuotta maajoukkueen matkassa.

Alakurtin ja kumppanien pelivire on noteerattu myös muualla maailmassa. Kun Suomi laittoi karsinnoissa kaksinkertaisen maailmanmestarin Etelä-Korean ahtaalle ja hävisi "vain" 2-3, alettiin kansainvälisissä veikkauksissa jo sovitella mitaleita suomalaisten kaulaan.

- Meidän näkemys on, että kisat perustuvat siihen, kuka pelaa parasta "omaa peliään". Me pelataan Euroopan tyyliin, ja BlizzConiin tulee tiimejä ympäri maailman. Tuloksena on eri pelityylien sekoitus, Alakurtti pohti Anaheimissa pelattavaa lopputurnausta, jossa maailmanmestaruudesta taistelee Suomen lisäksi seitsemän muuta maata.

- Tavoite on tietenkin päästä finaaliin ja voittaa. Ei tässä ole harjoiteltu sen mukaan, että tyssätään heti alkuunsa. Tiimi tehnyt työtä sen eteen, että se finaalipaikka tulisi. Ja vielä se voittokin!

Mitali olisi maajoukkueelle parannus. Vuonna 2016 Suomi oli neljäs, mutta viime vuonna taival päättyi jo karsinnoissa.

Suomen pelaajista kuusi seitsemästä tahkosi keväällä päättyneellä kaudella kansainvälistä Overwatch Leagueta. Kausi oli raskas, mutta sinivalkopaidat puettiin silti ylpeästi päälle.

- Kyllä siinä tulee aina sellainen erilainen fiilis, "me-fiilis". Edustetaan Suomea. Kun välttämättä ne omat seuratiimit eivät ole suomalaisia, niin täällä saadaan vielä oikea Suomi-tiimi kasaan. Tulee aina hieno fiilis, kun ruvetaan taas pelaamaan. On se vaan hienoa.

Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine
Florida Mayhemin ja Team Gigantin lisäksi Joonas Alakurtti on edustanut urallaan myös ruotsalaista Ninjas in Pyjamasia. Ninjas in Pyjamasin Joonas 'zappis' Alakurtti ja Joona 'Fragi' Laine Kuva: Joel Tainio Overwatch (videopeli),Assembly (tapahtuma),e-urheilu

Anaheimissa Alakurtti pelaa "vapaana agenttina". Floppikauden OWL:ssa pelannut Florida Mayhem pani syyskuussa valtaosan pelaajistaan pihalle, mukaan lukien suomalaisen flex-tankin.

Joukkueen pelaajapolitiikka sai sittemmin huutia somessa. Mayhem oli muun muassa luvannut Alakurtille tryout-mahdollisuuden ensi kauden rosteriin, mutta koepelit pidettiinkin juuri Etelä-Korean MM-karsintaturnauksen päällä – eli samaan aikaan kun Suomen maajoukkue pelasi paikasta MM-kisoihin.

- No joo, en nyt tiedä oliko se niin iso kohu. Vähän liioiteltiin. Kyseessä oli pieni aikataulufiba, ja sitten itse kukin kirjoitteli Twitterissä vähän itsekseen, Alakurtti toppuutteli tapausta.

Tulevaisuus on suomalaispelaajan kohdalla kuitenkin vielä avoin.

- Oikeastaan keskittyminen on ollut nyt vain maajoukkuekisoissa. Tiet ovat vielä avoinna. Toisaalta kokemusta on jo aika lailla taustalla, joten olisi kiva päästä jatkamaan pelaamista. Mutta katsotaan, mitä MM-kisojen jälkeen tapahtuu.

Lue lisää:

Yle esittää Overwatchin MM-kisat – Suomen maajoukkueelle kelpaa vain mitaleista kirkkain: "Kultatavoiteella lähdetään"

"Torille!" Suomi eteni Overwatchin MM-lopputurnaukseen – laittoi hallitsevan maailmanmestarinkin ahtaalle