Hyppää pääsisältöön

Suomen Jazzliiton tuottaja-tiedottaja Raisa Siivola sai Ylen Jazzradion Varjo-Yrjö 2018 -tunnustuksen

Kuvassa Suomen Jazzliiton tuottaja-tiedottaja Raisa Siivola, joka sai Yleisradion Jazzradion myöntämän Varjo-Yrjö 2018 -tunnustuksen.
Suomen Jazzliiton tuottaja-tiedottaja Raisa Siivola Kuvassa Suomen Jazzliiton tuottaja-tiedottaja Raisa Siivola, joka sai Yleisradion Jazzradion myöntämän Varjo-Yrjö 2018 -tunnustuksen. Kuva: Sara Gilbert Jazzklubi,Varjo-Yrjö,Jazzradio

Suomen Jazzliiton tuottaja-tiedottaja Raisa Siivola on saanut Ylen Jazzradion myöntämän Varjo-Yrjö 2018 -tunnustuksen. Kunniakirja luovutettiin Tampere Jazz Happeningissä perjantaina 2.11.2018.

Raisa Siivola on työskennellyt Suomen Jazzliitossa vuodesta 2011. Jazzliiton kotimaan perustoimintojen, mm. valtakunnallisten kiertueiden tuottamisen lisäksi hän on ansiokkaasti kehittänyt liiton kansainvälisiä yhteyksiä ja toimintamuotoja, kuten nuorten muusikoiden Nordic Jazz Comets -kansainvälisyyshanketta. Ennen Jazzliittoa Siivola työskenteli vuosina 2005 - 2008 tuottajana ja tiedottajana UMO Jazz House -klubilla, UMO Jazz Orchestran organisaatiossa ja tiedottajana Tampere Jazz Happeningissä.

Varjo-Yrjö on Ylen Jazzradion antama tunnustus sellaiselle suomalaisen jazzkentän henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan edesauttanut kotimaisen jazzkulttuurin olemassaoloa, esimerkiksi parantanut suomalaisten jazzmuusikoiden edellytyksiä luoda ja tehdä taidettaan.

Varjo-Yrjö -tunnustus on jaettu vuodesta 2003 alkaen. Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet mm. Annamaija Saarela, Koko Jazz Club, Digelius Music, Flame Jazz ry ja Maarit Kytöharju.

Yle Radio 1:n Jazzklubin kuvituskuva, mies soittaa saksofonia klubiravintolassa
Yle Radio 1:n Jazzklubin kuvituskuva, mies soittaa saksofonia klubiravintolassa Jazzklubi,Yle Radio 1

Ylen radion jazzohjelmien kotikanava on Yle Radio 1. Sunnuntai-illan Jazzklubissa seurataan kotimaista ja kansainvälistä jazztarjontaa sekä esitellään jazzin parissa työskenteleviä artisteja. Kello 19.02 alkavassa Jazzklubissa kuullaan mm. Yleisradion omaa jazztuotantoa, konserttinauhoituksia koti- ja ulkomailta, jazzmuusikoiden henkilökuvia sekä uusia ja vanhoja jazzlevyjä kolmeen eri settiin jaettuna pakettina. Eri setit ovat kuunneltavissa Yle Areenassa jälkikäteen 30 vuorokauden ajan.

Sunnuntaina 4.11.2018 Jazzklubi välittää klo 19 - 21 valikoituja makupaloja Tampere Jazz Happeningistä, ja klo 21 alkaen Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet suorana festivaalin päätöskonsertista ravintola Telakalta. Toimittajina Juhani Kansi ja Markus Partanen.
Kuuntele Areenasta

 • Entisen orjarannikon aktiiviset nuoret kulkevat kohti unelmiaan

  Toimittaja Marja Vehkanen matkusti Beniniin.

  Entisen orjarannikon aktiiviset nuoret kulkevat kohti unelmiaan Pieni länsiafrikkalainen maa Benin tarjosi alkuvuodesta näkymän paitsi esivanhemmilta perittyjen perinteiden lävistämään elämänmenoon pikkukylissä myös kipeää siirtomaahistoriaa henkivään orjarannikkoon ja nuorten yrittäjien arkeen suurkaupunki Cotonoussa. Afrikan mantereen väestö on huomattavan nuori.

 • Beninin arki on voodoon ja väriloiston lävistämää

  Toimittaja Marja Vehkanen matkusti Beniniin.

  Beninin arki on voodoon ja väriloiston lävistämää Beninissä, Guineanlahden kainalossa, tallensin alkuvuodesta sydämeeni meren rytmin, voodoo-seremonian sykkeen, kipeää siirtomaahistoriaa henkivät kolkat ja suurkaupungin hektisen pauhun – ja ennen muuta tapaamani ihmiset. Huomioni ei voinut olla kiinnittymättä aluksi mereen, joka löi Grand-Popon rauhaisaan kalastajakylään tasai

 • Toimittajalta: Löperöpuhe ympäröi sekä urheilua että musiikkia, vaikka olemme molempien "ihmemaa"

  Miksei sanaa "yllättävä" kuulla Sävelaskelmerkkejä-sarjassa?

  Ammattimuusikon urheiluhulluudessa ei ole minkäänlaista shokkiarvoa. Ei ole koskaan ollutkaan. Sama koskee ammattiurheilijan “sotkeutumista” musiikkiin. Olkoon kyse vakavasta harrastuksesta tai sivutoimesta. Kulttuuriharrastus pelasti liikunnalta, todetaan usein. Uusi ohjelmasarjani Sävelaskelmerkkejä pelastaa kuuntelijansa kaikilta tuollaisilta kliseiltä! Kyllä, onhan näitä.