Hyppää pääsisältöön

Tee oma hiuslakkasi vodkasta ja sitruunasta

Useimmat kylpyhuoneen kaapissa olevista tuotteista voi valmistaa yksinkertaisista ja luonnollisista tuotteista. Tässä on yksinkertainen ohje kotitekoiseen hiuslakkaan ilman kemikaaleja.

Hiuslakan tarkoitus on saada hiussuortuvat tarttumaan yhteen, kun kampaus on valmis, ja siihen voidaan käyttää sitrushedelmissä olevaa sokeria.

Tavallinen sokerivesi tekee hiuksista jäykät ja kovat, mutta jos käyttää sitruunaa tai appelsiinia, syntyy keskijoustava hiuslakka, joka pitää kampauksen paikoillaan, mutta saa hiukset tuntumaan koskettaessa melko luonnollisilta.

Sitruuna sopii hyvin blondeille tai sille, jota ei haittaa, että hiukset vaalenevat hiukan auringossa. Tummahiuksisille sopii paremmin appelsiini.

Ihme kyllä sitruskeitos ei tuoksu erityisen hyvältä, joten siihen voi olla mukava tiputtaa muutama pisara eteeristä öljyä.

Tarvikkeet:

 • 4 dl vettä
 • 1 sitruuna tai appelsiini
 • 1 rkl vodkaa
 • 8 pisaraa valinnaista eteeristä öljyä (laventeli tai rosmariini sopii hyvin)
 • suihkepullo
Kattila, jossa sitruunan paloja kiehumassa
Kattila, jossa sitruunan paloja kiehumassa Kuva: Yle/Esa Saari sitruuna,Hiuslakka,Alexandra De Paoli,Strömsö (tv-ohjelma)

Tee näin:

 1. Leikkaa sitruuna paloiksi ja keitä 4 desilitrassa vettä 10 minuuttia.
 2. Siivilöi pienireikäisen siivilän tai suodatinkankaan läpi niin, ettei hedelmänlihaa pääse mukaan (se voi tukkia suihkepullon suihkutusmekanismin).
 3. Kaada sitruskeitos suihkepulloon.
 4. Kaada ruokalusikallinen vodkaa pieneen astiaan.
 5. Pudota valinnaista eteeristä öljyä mukaan ja sekoita.
 6. Kaada seos suihkepulloon.
 7. Laita kansi päälle ja ravista.
 • Ompele omat vaatteesi - Trikoopaita

  Lasten trikoopaita on mukava ommella

  Lasten trikoopaita on mukava ommella, koska siihen tarvitaan vähän kangasta ja silloin siihen voi käyttää muista projekteista jääneet tilkut ja luoda ainutlaatuisia paitoja, jollaisia kaupoista ei löydy.

 • Ompele omat pehmeät housut veluurista

  Housujen ompelemisessa on hauskaa.

  Housujen ompelemisessa itse on hauskaa se, että voi kikkailla ja ommella hienouksia ja koristeita, joita ei ole kaupasta valmiina ostettavissa housuissa.

 • Ompele omat vaatteesi - Kaavan löytäminen ja piirtäminen sekä kankaan leikkaaminen

  Vaatteiden ompeleminen itse voi olla varsinainen haaste.

  Vaatteiden ompeleminen itse voi olla varsinainen haaste, mutta jos aloittaa jostakin helposta ja käyttää apuna Leen ohjeita, voi ehkä herätellä henkiin vanhat taitonsa tai oppia jotain ihan uutta ja hauskaa. Tämä artikkeli on ajateltu ensiavuksi autuaasti yläasteen käsityötunnit unohtaneille ja vasta-alkajille.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa