Hyppää pääsisältöön

Työeläkkeiden indeksit vuonna 2019

Sosiaali- ja terveysministeriö, Meritullinkatu 8 Helsinki
Sosiaali- ja terveysministeriö, Meritullinkatu 8 Helsinki Kuva: Derrick Frilund / Yle sosiaali- ja terveysministeriö,ministeriöt,Peruspalveluministeri,Suomen peruspalveluministeri,Meritullinkatu,Ministeriö,sote

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut vuoden 2019 työeläkeindeksiksi 2585 ja palkkakertoimeksi 1,417. Vuoteen 2018 verrattuna työeläkeindeksi nousee 1,45 prosenttia ja palkkakerroin 1,86 prosenttia.

Muutosprosentit on ilmoitettu katkaistuna kahden desimaalin tarkkuuteen.

Työeläkeindeksissä palkkojen muutoksen osuus on 20 prosenttia ja hintojen muutoksen osuus 80 prosenttia. Työeläkeindeksillä tarkistetaan maksussa olevat työeläkkeet.

Palkkakertoimessa palkkojen muutoksen osuus on 80 prosenttia ja hintojen muutoksen osuus 20 prosenttia. Palkkakertoimella tarkistetaan vuosiansiot eläkkeen alkamisvuoden tasoon eläkettä laskettaessa.

 • Eläkeosaston palvelu kesällä 2019

  Eläkeosasto taas paikalla 15.7.

  Yleisradion eläkesäätiön eläkeosasto lomailee 8.-12.7 välisen ajan. Palvelemme taas normaalisti maanantaina 15.7.2019. Sähköinen asiointi säätiön verkkosivuilla on kuitenkin käytettävissä aina kun itselle parhaiten sopii. Palvelussa voit muuttaa pankkitiliä, postitusosoitetta ja nostaa veroprosenttia. Kyseinen loma-aika ei vaikuta eläkkeiden maksuun eikä eläkehakemusten jouhevaan käsittelyyn.

 • OP:n maksuhäiriö on ohi - eläkkeet ovat siirtyneet asiakkaiden tileille

  OP:n saapuneissa maksuissa ollut häiriö on ohi.

  Muista pankeista OP:n tileille tehdyt maksut ovat nyt asiakkaiden tileillä. Pankin järjestelmissä ollut häiriö aiheutti viivästyksen muista pankeista tulleiden maksujen siirtymisessä OP:n tileille. Viivästyksen vuoksi esimerkiksi Yleisradion eläkesäätiöstä eläkkeensä saavat eivät olleet aamulla saaneet rahoja tililleen.

 • Yleisradion eläkesäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Topi Piela

  Topi Piela valittu Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi

  Yleisradion eläkesäätiön toimitusjohtaja Harri Lemmetti siirtyy eläkkeelle vuoden 2019 lopussa. Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu KTM Topi Piela. Topi Pielalla on lähes 35 vuoden laaja-alainen kansainvälinen kokemus sijoitustoiminnasta ja hän on toiminut alalla monissa vastuullisissa tehtävissä.