Hyppää pääsisältöön

Työeläkkeiden indeksit vuonna 2019

Sosiaali- ja terveysministeriö, Meritullinkatu 8 Helsinki
Sosiaali- ja terveysministeriö, Meritullinkatu 8 Helsinki Kuva: Derrick Frilund / Yle sosiaali- ja terveysministeriö,ministeriöt,Peruspalveluministeri,Suomen peruspalveluministeri,Meritullinkatu,ministeriö,sote

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut vuoden 2019 työeläkeindeksiksi 2585 ja palkkakertoimeksi 1,417. Vuoteen 2018 verrattuna työeläkeindeksi nousee 1,45 prosenttia ja palkkakerroin 1,86 prosenttia.

Muutosprosentit on ilmoitettu katkaistuna kahden desimaalin tarkkuuteen.

Työeläkeindeksissä palkkojen muutoksen osuus on 20 prosenttia ja hintojen muutoksen osuus 80 prosenttia. Työeläkeindeksillä tarkistetaan maksussa olevat työeläkkeet.

Palkkakertoimessa palkkojen muutoksen osuus on 80 prosenttia ja hintojen muutoksen osuus 20 prosenttia. Palkkakertoimella tarkistetaan vuosiansiot eläkkeen alkamisvuoden tasoon eläkettä laskettaessa.

  • Tiedot eläkkeistä ja etuuksista tulorekisteriin vuonna 2021

    Tiedot tulorekisteriin vuonna 2021

    Vuoden 2021 alusta lähtien Yleisradion eläkesäätiö ilmoittaa tulorekisteriin tiedot maksetuista eläkkeistä ja etuuksista. Uudistus nopeuttaa eläkkeen tai kuntoutusetuuden saajan asiointia eri viranomaisten kanssa. Yleisradion eläkesäätiö tulee toimittamaan tiedot tulorekisteriin viimeistään viidentenä kalenteripäivänä eläkkeen tai etuuden maksupäivän jälkeen.

  • Vuodenvaihteen kirjeet eläkkeensaajille tammikuun lopulla

    Eläkkeensaajat saavat vuosilirjeen tammikuun lopulla.

    Yleisradion eläkesäätiö lähettää 26.1.2021 eläkkeensaajilleen henkilökohtaisen kirjeen, jossa kerrotaan eläkkeen ja veron ennakonpidätyksen määrä 1.1.2021 alkaen sekä eläkkeiden maksupäivät vuonna 2021.