Hyppää pääsisältöön

Astu italialaiseen keittiöön – valmista samettinen carpaccio salaatin kera

Valmis annos carpaccioa
Valmis annos carpaccioa Kuva: Yle/Carina Ahlskog Jäävuorisalaatti,Anders Samuelsson,Strömsö (tv-ohjelma),ruokaohjeet,Carpaccio

Carpaccio kuuluu italialaisen keittiön klassikoihin. Strömsön kokki Anders Samuelsson tekee vihreämmän version tästä suussa sulavasta ja helposta klassikosta. Buon appetito!

Carpaccio

Ainekset, 4 annosta:

  • 1 ruukku lehtipersiljaa silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienoksi silputtuna
  • 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • ½ dl oliiviöljyä + lisää valeluun
  • 1 pieni jäävuorisalaatti
  • 400 g naudan sisäfileetä tai ulkofileetä.
  • sormisuolaa
  • 40 g parmesaania hienoksi raastettuna
  • 20 g pinjansiemeniä paahdettuina ja murskattuina

Tee näin:

  1. Tee ensin gremolata-mausteseos. Sekoita keskenään lehtipersilja- ja valkosipulisilppu, sitruunankuoriraaste ja oliiviöljy.
  2. Leikkaa jäävuorisalaatti neljäksi lohkoksi ja ripota niille gremolata.
  3. Viipaloi kevyesti jäädytetty liha ohuen ohuiksi siivuiksi.
  4. Lisää naudanlihaviipaleet ja viimeistele sormisuolalla, oliiviöljyllä, parmesaaniraasteella ja pinjansiemenmurskalla.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa