Carpaccio kuuluu italialaisen keittiön klassikoihin. Strömsön kokki Anders Samuelsson tekee vihreämmän version tästä suussa sulavasta ja helposta klassikosta. Buon appetito!
Carpaccio
Ainekset, 4 annosta:
- 1 ruukku lehtipersiljaa silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi hienoksi silputtuna
- 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
- ½ dl oliiviöljyä + lisää valeluun
- 1 pieni jäävuorisalaatti
- 400 g naudan sisäfileetä tai ulkofileetä.
- sormisuolaa
- 40 g parmesaania hienoksi raastettuna
- 20 g pinjansiemeniä paahdettuina ja murskattuina
Tee näin:
- Tee ensin gremolata-mausteseos. Sekoita keskenään lehtipersilja- ja valkosipulisilppu, sitruunankuoriraaste ja oliiviöljy.
- Leikkaa jäävuorisalaatti neljäksi lohkoksi ja ripota niille gremolata.
- Viipaloi kevyesti jäädytetty liha ohuen ohuiksi siivuiksi.
- Lisää naudanlihaviipaleet ja viimeistele sormisuolalla, oliiviöljyllä, parmesaaniraasteella ja pinjansiemenmurskalla.