Hyppää pääsisältöön

Astu italialaiseen keittiöön – valmista samettinen carpaccio salaatin kera

Valmis annos carpaccioa
Valmis annos carpaccioa Kuva: Yle/Carina Ahlskog Jäävuorisalaatti,Anders Samuelsson,Strömsö,ruokaohjeet,Carpaccio

Carpaccio kuuluu italialaisen keittiön klassikoihin. Strömsön kokki Anders Samuelsson tekee vihreämmän version tästä suussa sulavasta ja helposta klassikosta. Buon appetito!

Carpaccio

Ainekset, 4 annosta:

  • 1 ruukku lehtipersiljaa silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienoksi silputtuna
  • 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • ½ dl oliiviöljyä + lisää valeluun
  • 1 pieni jäävuorisalaatti
  • 400 g naudan sisäfileetä tai ulkofileetä.
  • sormisuolaa
  • 40 g parmesaania hienoksi raastettuna
  • 20 g pinjansiemeniä paahdettuina ja murskattuina

Tee näin:

  1. Tee ensin gremolata-mausteseos. Sekoita keskenään lehtipersilja- ja valkosipulisilppu, sitruunankuoriraaste ja oliiviöljy.
  2. Leikkaa jäävuorisalaatti neljäksi lohkoksi ja ripota niille gremolata.
  3. Viipaloi kevyesti jäädytetty liha ohuen ohuiksi siivuiksi.
  4. Lisää naudanlihaviipaleet ja viimeistele sormisuolalla, oliiviöljyllä, parmesaaniraasteella ja pinjansiemenmurskalla.