Hyppää pääsisältöön

Serral teki e-urheiluhistoriaa! Suomalaisesta tuli ensimmäinen ei-korealainen StarCraftin maailmanmestari

Joona "Serral" Sotala
Joona "Serral" Sotala Kuva: Yle / Otto Rönkä Starcraft

Suomalainen StarCraft 2 -ammattilainen Joona "Serral" Sotala nousi huikeasti voittoon BlizzConissa pelatussa WCS-mestaruusturnauksessa. Kilpailu on verrattavissa pelin maailmanmestaruuskisoihin, joten Sotala on nyt kiistatta maailman paras SC2-pelaaja.

Zergillä pelaava suomalainen kaatoi loppuottelussa eteläkorealaisen Kim "Stats" Dae Yeobin kartoin 4-2. Ottelu oli uusinta elokuisen GSL-vastaan-maailma-huipputurnauksesta, jossa Serral loi Statsin 3-2.

Kotimaista ENCE-organisaatiota edustava Sotala on voittanut uskomattomasti kaikki StarCraft-kauden mestaruuskiertueen turnaukset. Hän on myös ensimmäinen ei-korealainen pelaaja, joka on selviytynyt BlizzConin MM-finaaliin.

Anaheimissa järjestetyssä BlizzConissa nähtiin suomalaisia myös Overwatchin MM-lopputurnauksessa. Maajoukkue jäi kuitenkin mitalipelien ulkopuolelle. Overwatchin MM-kisoja seurattiin Yle Areenassa.