Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Tildan sovituskoppi

Askarrellaan: Tildan sovituskoppi
Askarrellaan: Tildan sovituskoppi Kuva: Yle / Pikku Kakkonen askartelu,Pikku Kakkonen,kartonki,Barbie

Vilja askartelee Tildan suunnitteleman sovituskopin.

Tarvikkeet:

 • pieni pahvilaatikko
 • pahvia
 • foliota
 • lankaa
 • puutikku
 • kangasta
 • isot puuhelmet
 • liimaa
 • sakset

Leikkaa laatikosta toinen pääty pois niin, että siitä muodostuu sovituskopin muoto. Leikkaa pahvista suorakaide ja päällystä se foliolla. Liimaa foliosuorakaiteen reunaan lankaa kehyksiksi. Liimaa peili sovituskopin perälle. Leikkaa kankaasta sopiva pala verhoksi. Pujota tikku kepin yläreunaan. Tee sovituskoppiin reiät tikkua varten ja pujota tikku niihin. Liimaa vielä lopuksi helmet tikun päihin.

 • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus avaa musiikin perusteita

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksessa musiikkileikitään.

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen musiikkikokonaisuudessa leikitään musiikin peruselementeillä. Musiikinopettaja Aviv Ben-Yehudan suunnittelemissa peleissä tutustutaan sävelasteikkoihin, rytmeihin, melodioihin, intervalleihin ja sointuihin. Näistä elementeistä kootaan tuttuja lastenlauluja.

 • Mediataitoviikko 2020 Pikku Kakkosessa

  Mediataitoviikkoa vietetään 10.-16.2.2020.

  Pikku Kakkonen osallistuu Mediataitoviikkoon jakamalla koko viikon ajan vinkkejä Pikku Kakkosen ohjelmistosta ja mediankäytöstä.

 • Apua on tulossa!

  Pikku Kakkosessa tutustuaan ensihoidon ammattilaisiin.

  Pikku Kakkosen Apua on tulossa! -sarjassa tutustutaan ensihoidon ammattilaisiin. Ensihoidossa on kysymys potilaan hoitamisesta aina kiireellisestä tilan arvioimisesta tarkoituksenmukaiseen jatkohoitoon kuljettamiseen asti.