Hyppää pääsisältöön

Musiikkilegenda Brian Pern kertoo rockin noususta ja tuhosta

Simon Day on huilua soittava Brian Pern sarjassa Brian-sedän rocktarinat
Simon Day on Brian Pern Simon Day on huilua soittava Brian Pern sarjassa Brian-sedän rocktarinat Kuva: Rory Lindsay Simon Day,brian-sedän rocktarinat

Musiikkilegenda Brian Pern on nähnyt progen nousun ja rockin tuhon. Nyt hän kertoo, miten kaikki tapahtui. Teema esittää kaikki kolme tuotantokautta BBC:n komediasarjasta, jossa tosi ja fiktio sekoittuvat, yhteensä yhdeksän osaa.
Teema tiistaisin 20.11.2018–22.1.2019 klo 20.30. Uusinnat perjantai-iltaisin. Jaksot Areenassa viikon

BBC:n huima parodiasarja Brian-sedän rocktarinat repii rankkaa huumoria rockmusiikista ja ison egon omaavista artisteista.

Oletko kuullut progressiivisen rockin jo hajonneesta suuruudesta nimeltä Thotch, jonka nokkamiehenä ja vokalistina toimi rokkistara Brian Pern? Ai et? Mutta hehän olivat yhtä kuuluisia kuin vaikkapa joku Genesis tai Pink Floyd.

Simon Day on muovailuvahan ja hedelmien ympäröimä Brian Pern sarjassa Brian-sedän rocktarinat
Brian Pern oli muovailuvahan ja stop motion -tekniikan uranuurtaja musiikkivideoiden alalla Simon Day on muovailuvahan ja hedelmien ympäröimä Brian Pern sarjassa Brian-sedän rocktarinat Simon Day,teeman sarjat

Aktiivisen rokkarinuran lopettanut Pern johdattelee meidät nyt läpi rockmusiikin historian. Sarjan ote on puhtaasti dokumentaarinen ja pörröpäät puhuvat ja välillä soittavatkin, jotkut jopa tosissaan. Tarinat ovat legendaarisia ja Pernillä on pikkuisen kieli poskessa, joten miehen joka sanaa ei ehkä kannata pitää faktana. Uskottavuutta kasvattaa tosin se, että sarjassa vilahtaa oikeita dokumentaristeja ja todellisia rockin suurmiehiä ja -naisia kuten Peter Gabriel, Phil Collins ja Chrissie Hynde.

Simon Day on Elviksen vessanpöntöllä istuva Brian Pern sarjassa Brian-sedän rocktarinat
Kuninkaan valtaistuin. Brian Pern Elviksen vessassa Simon Day on Elviksen vessanpöntöllä istuva Brian Pern sarjassa Brian-sedän rocktarinat Simon Day,teeman sarjat

Ensimmäisellä kaudella kerrotaan rockin lyhyt historiikki esihistoriasta kuolemaan. Jatkokausilla vanhat rokkarit tuntevat taas tuttua kutinaa ja päättävät kasata bändin uudestaan. Onko suunnitelmissa jo kohta iso comeback ja stadionkiertue? Nouseeko Thotch tuhkasta ja tuoko menestys onnea ja tukuittain kahisevaa?

Michael Kitchen on manageri John Farrow sarjassa Brian-sedän rocktarinat
Michael Kitchen on Brian Pernin kaikki kärsinyt manageri Michael Kitchen on manageri John Farrow sarjassa Brian-sedän rocktarinat Michael Kitchen,teeman sarjat

Tunnettujen brittikoomikoiden Rhys Thomasin ja Simon Dayn yhdessä käsikirjoittama sarja kutkuttaa nauruhermoja ja pistää miettimään, että näinkö se kaikki oikein meni vai pistääkö historioitsija omiaan? Pääosissa nähdään Simon Day, Michael Kitchen ja Rhys Thomas. Vierailevina tähtinä: Martin Freeman, Sir Roger Moore, Phil Collins, Peter Gabriel, Chrissie Hynde, Matt Lucas, Sir Tim Rice, Christopher Eccleston ja monet muut.

  • Brian-sedän rocktarinat (The Life of Rock with Brian Pern; Brian Pern: A Life in Rock; Brian Pern: 45 Years of Prog and Roll). Tuotanto: BBC, Britannia 2014–16

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa