Hyppää pääsisältöön

Pop-tähti Evelina FOMOssa: ”Vain elämää on jokaisen introvertin painajainen”

Evelina ja Alma Hätönen
Evelina ja Alma Hätönen Evelina,YleX,Yle Kioski

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, tiukkaa asiaa ja yksi avautuminen! Tästä jutusta löydät parhaat palat YleX:n ja Yle Kioskin tekijöiden uutuudesta FOMO Livestä.

“Alman päikkärit” -osuuteen YleX:n juontaja Alma Hätönen oli kutsunut vieraakseen pop-tähti Evelinan.

Evelina kertoi ymmärtäneensä vasta Vain elämää -talossa olevansa introvertti.

– Vain elämää on jokaisen introvertin painajainen, hän muisteli kuvauksia.

– Mä en ollut siellä mielestäni erityisen hiljainen ja olin [äänessä] mun jaksamisen mukaan. Jälkikäteen sitten tuli puhetta, että mä olin hirveen hiljainen. Mutta ei mulla vaan ollu mitään sanottavaa.

Evelina keksi kuvausten aikana keinon, jonka ansioista hän pystyi vetäytymään omiin oloihinsa lataamaan akkujaan.

– Mä laitoin mun omat hiukset ja meikin, niin mun ei tarvinnut olla muiden ihmisten kanssa. Muilla oli omaa aikaa puoli tuntia, mutta mulla saattoi olla tunti ja 45 minuuttia. Se on yksi syy, miksi mä en tullut sieltä [pois] ihan burnoutissa, kertasi Evelina.

KATSO EVELINAN JA ALMAN KOHTAAMINEN:

Peterson-fani: “Kun Peterson puhuu uskonnoista ja vanhoista totuuksista, se vetää puoleensa.”

Yle Kioskin toimittaja Matti Riitakorpi puolestaan tutki kuplautumisilmiötä ja astui itselleen uuteen kuplaan ”Kysyttiinkö tää jo?” -osuudessa.

Se tapahtui Helsingin Kulttuuritalolla, jossa kansainväliseen suosioon noussut kanadalainen psykologian professori Jordan B. Peterson luennoi täysille lehtereille tänä vuonna ilmestyneen 12 Elämänohjetta -kirjansa kiertueella.

Peterson on konservatiivi ja kiistelty hahmo, jolla on miljoonia faneja eri puolilla maailmaa (ja täältä pääset lukemaan tarkemmin, kenestä on kyse). Riitakorpi selvitti Kulttuuritalolla, miksi suomalaiset ovat kiinnostuneita hänen elämänfilosofiastaan.

– Se [Peterson] sanoo sellasia asioita, joita suurin osa nuorista saattaa pitää vanhanaikaisina ja ehkä seksistisinä. Mutta kun se puhuu uskonnoista ja tosi vanhoista totuuksista, niin se vetää puoleensa tosi kovasti”, Samuel Rapinoja de Carvalho kertoi.

Mutta mitä kuplautumiselle voi tehdä? Riitakorpi päätti tutustua myös Puhekupla-projektiin, jossa tavalliset kansalaiset keskustelevat maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä lähiöbaareissa.

KATSO MATIN VIDEO:

Osuuden päätteeksi ilmoille heitettiin myös #kuplahaaste, johon jokainen voi osallistua: hankkiudu oman kuplasi ulkopuolelle ja raportoi siitä FOMOn toimitukselle!

Muusikko Tomi Tajakka: ”Iisalmessa positiivinen fiilis tarttuu ihmisestä toiseen”

Myös Yle Kioskin toimittaja Emma Karasjoki seikkaili kuplan ulkopuolella – Iisalmessa.

Siellä hän tapasi Steve 'n' Seagulls -yhtyeen nokkamiehen Tomi Tajakan paikallisessa baarissa, joka on Iisalmen musiikkiväen kohtauspaikka.

Tajakka asui muualla 15 vuotta, mutta muutti lopulta takaisin Iisalmeen. Hänen mukaan Iisalmi on vuosien aikana virkistynyt.

– Täällä on laajemmin kulttuuritarjontaa ja ihmisillä on muutenkin sellainen positiivinen fiilis. Hyvä tunnelma tarttuu ihmisestä toiseen.

Tajakan Steve 'n' Seagulls soittaa countrycovereita hardrock- ja metalliklassikoista, ja esimerkiksi bändin versiota AC/DC:n Thunderstruck-biisistä on katsottu Youtubessa yli 71 miljoonaa kertaa.

Nettisuosion ansioista yhtye keikkailee ympäri Eurooppaa. Bändin keikkakalenterissa on tällä hetkellä sovittuja esiintymisiä muun muassa Britanniaan, Ranskaan, Sveitsiin ja Itävaltaan.

Mutta miksi ihmeessä Tomi Tajakka muutti vuosien jälkeen takaisin kotikonnuilleen Iisalmeen, vaikka keikat ja fanit ovat kaukana Ylä-Savosta?

– Jotenkin minä en koskaan kiinnittynyt muuhun paikkaan. Varmaan oma vaikutuksensa on paikallisella ihmistyypillä, joka on sellanen tuttu ja turvallinen. Ihmisillä on aikaa jäädä juttelemaan toisilleen, tuumi Tajakka.

Mitä muuta FOMOssa tapahtui?

KATSO KOKO LÄHETYS TÄSTÄ:

Kaikki FOMOn sisällöt ja kanavat löydät kootusti osoitteesta yle.fi/fomo

Juttua muokattu 9.12. - vaihdettu kuva ja lisätty Matti Riitakorven Youtube-video