Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Le Fvbelos tekee r'n'b-vaikutteista trapia, jossa kuuluu suomalainen synkkyys

Tummahiuksinen mies seisoo ravintolan edessä ja katsoo kulmiensa alta kameraan.
Tummahiuksinen mies seisoo ravintolan edessä ja katsoo kulmiensa alta kameraan. Kuva: Le Fvbelosin Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Le Fvbelos.

Le Fvbelos tekee tyylikästä trap-vaikutteista r’n’b:tä.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

Hienoa huomata, kuinka melodinen emorap on löytänyt tekijänsä Suomessa. Trap-tuotanto ja kitarat täydentävät täydellisesti Le Fvbelosin herkkää tulkintaa. Kauas kuulostaa jo todella valmiilta ja jää helposti mieleen. Tämän tyylinen musiikki on jättimäistä maailmalla ja sitä tehdään erityisen hyvin Jenkeissä, missä Le Fvbelosin esikuvat selkeästi myös ovat, mutta suomalaiseen melankoliaan synkät soundit toimivat erittäin hyvin. Vapise Tippa!

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?
– Olen junnusta asti viihtynyt mikki kädessä, oli kyseessä sitten kuorossa laulaminen tai perhetapahtumissa esiintyminen. Kun reilu puolitoista vuotta sitten aloimme läpällä räpätä frendien kanssa tuntui, että tämä olisi mun juttu.

Minkälainen musiikillinen menneisyys sinulla on?
– Olen soittanut lapsena kitaraa ja ollut hetken kuorossa, mutta se ei oikein ollut mun juttu. Ihan skidinä olen kirjoitellut mun reppuvihkoon riimejä.

Miten kuvailet musiikkiasi?
– Tähän asti olen julkaissut aika tunteellista materiaalia, mutta olen tehnyt ihan kaikenlaista soundia. Kokeilen aina uusia juttuja kun on mahdollista, eli mun musiikki menee ihan laidasta laitaan.

Mistä artistinimesi tulee?
– Mun oikea nimi on Farbod, se on persialainen nimi ja tarkoittaa kunnian suojelijaa. Koska asumme Suomessa, kaikki eivät osaa lausua mun nimeä. Siitä syntyi lempinimi Fabe, ajan mittaan siitä muodostui lempinimi “Le Fvbelos”.

Mitkä ovat tähänastisen urasi suurimmat saavutukset?
– Koen, että mun matka on tosi alussa, mutta pidän suurimpana saavutuksena saamaani tukea ja sitä, kuinka hyvin mun biisit on otettu vastaan.

Mitä keikkaa jännitit eniten?
– Pari keikkaa ollut jo, jännitin kyllä sitä ekaa eniten. Keikasta ei ole kauheasti muistikuvia, koska siitä on jo aikaa. Se kuitenkin opetti eläytymään täysillä lavalla.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään?
– Olisi ihan sairasta päästä lämppäämään Lil Uzi Vertia, koska hänen keikoillaan on niin erityinen ja energinen meininki.

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeä ja miksi?
– Olen duunannut tosi paljon musaa, eli niitä on aika paljon, mutta Kauas-kertsi on kyl ykkönen. Se on mulle tosi tärkeä tunnetasolla.

Jos Hulluks soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?
– Siinä kohtauksessa olisi varmaan joku inspiroiva tilanne. Leffassa olisi vaikka poika, jota on aliarvioitu aina, ja sitten hän onnistuu tekemään kaikkiin vaikutuksen ja sitten Hulluks lähtisi soimaan.

Miten biisi syntyi?
Hulluks syntyi kun löysin Soundcloudista William-nimisen artistin ja tykästyin hänen soundiinsa heti. Otin häneen yhteyttä ja kysyin, pitäisikö tehdä yhdessä biisi. Hän lähetti mulle tuon Anselmi Kailan tuottaman biisin, johon tein verset.

Entä minkälaisista keloista Kauas lähti?
Kauas kertoo menetyksistä, joita mulla on ollut liikaa vuonna 2018. Olen silti aina pysynyt vahvana ja avannut mieleni musiikkiini. Se biisi on mulle tosi henkilökohtainen, on upeaa, miten porukka on digannut siitä.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia sinulla on?
– Teen tällä hetkellä EP:täni. Haluan kasvaa artistina ja käydä keikoilla ja tehdä biisejä, jotka koskettavat ihmisiä ja herättävät heissä kaikenlaisia fiiliksiä.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!