Hyppää pääsisältöön

Iso D toi show'n Suomeen

Danny laulaa lähikuvassa. Samannimisen dokumenttielokuvan juliste.
Danny laulaa lähikuvassa. Samannimisen dokumenttielokuvan juliste. Danny,dokumenttielokuvat,Teemalauantai,populaarimusiikki,elokuvajuliste,Sakari Saksa

Teemalauantain tähti on Iso D, Suomi-viihteen jättiläinen, Mr. Tähtitehdas Danny eli Ilkka Lipsanen, 76, – mies joka toi show’n Suomeen. Danny-dokumenttielokuvan ensiesityksen lisäksi kaivellaan arkistojen aarteita.

Nuori Danny laulaa lähikuvassa. Kuvakaappaus Ikimuistoinen-ohjelmakoosteesta.
"Polttaa kesäkatu kuuma!" Danny vuonna 1966. Nuori Danny laulaa lähikuvassa. Kuvakaappaus Ikimuistoinen-ohjelmakoosteesta. Danny,laulajat,Teemalauantai

Teemalauantai 10.11.2018

Klo 21.00 Ikimuistoinen: Danny Areena 30 päivää
Arkistojen aarteita! Nuori laulajatähti Danny esittää kappaleet Work Song, For Your Love, The House of the Rising Sun, Kesäkatu, Hiljainen kitara, Sing Sing Sing, Ei ole kaikki miltä näyttää, Voit luottaa ystävään ja Vähän ennen kyyneleitä. Koottu ohjelmista Loco-Motion (1966), Lighthouse (1968), Ohimennen (1966), Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut (1969), Pop Story (1971) ja Me krokotiilit (1966).


Klo 21.29 Danny Areena 10.11. alkaen ikuisesti
Tarina miehestä, joka toi show'n Suomeen. Ilkka Lipsasen elämä ja ura lapsuudesta tähteyteen ja kypsään ikään, estradeilta ja tanssilavojen takahuoneista kesähuvilalle. Mukana muun muassa Pepe Willberg, Fredi, Erika Vikman ja Diandra. Dokumenttielokuvan ohjasi Sakari Saksa. Tv-ensi-ilta. (Suomi 2016)

Klo 23.12 Superdanny Areena 30 päivää
Näin Danny-show tuli Kalajoelle: Danny 70 Systeemi -nimellä kulkenut hurja lavashow on taltioitu elokuussa 1970. Danny roikkuu ristillä ja laulaa huumeista, väkivallasta ja uskonnosta, häntä säestää Explosion Brass -kokoonpano. Keikan lomassa taltioidussa haastattelussa Iso-D kertoo ajatuksiaan musiikkibisneksestä ja showmaailmasta. Lavalla myös nouseva tähti Kisu. (Yle TV2 1970)

Yksi ihmiskunnan parhaista keksinnöistä on musiikki, se yltää ihmiseltä ihmiselle ilman mitään vaateita."― Danny 70-vuotishaastattelussa 2012

Dannyn 70-vuotishaastattelu Teeman Elävässä arkistossa

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa