Hyppää pääsisältöön

Iso D toi show'n Suomeen

Danny laulaa lähikuvassa. Samannimisen dokumenttielokuvan juliste.
Danny laulaa lähikuvassa. Samannimisen dokumenttielokuvan juliste. Danny,dokumenttielokuvat,Teemalauantai,populaarimusiikki,Elokuvajuliste,Sakari Saksa

Teemalauantain tähti on Iso D, Suomi-viihteen jättiläinen, Mr. Tähtitehdas Danny eli Ilkka Lipsanen, 76, – mies joka toi show’n Suomeen. Danny-dokumenttielokuvan ensiesityksen lisäksi kaivellaan arkistojen aarteita.

Nuori Danny laulaa lähikuvassa. Kuvakaappaus Ikimuistoinen-ohjelmakoosteesta.
"Polttaa kesäkatu kuuma!" Danny vuonna 1966. Nuori Danny laulaa lähikuvassa. Kuvakaappaus Ikimuistoinen-ohjelmakoosteesta. Danny,laulajat,Teemalauantai


Teemalauantai 10.11.2018


Klo 21.00 Ikimuistoinen: Danny Areena 30 päivää
Arkistojen aarteita! Nuori laulajatähti Danny esittää kappaleet Work Song, For Your Love, The House of the Rising Sun, Kesäkatu, Hiljainen kitara, Sing Sing Sing, Ei ole kaikki miltä näyttää, Voit luottaa ystävään ja Vähän ennen kyyneleitä. Koottu ohjelmista Loco-Motion (1966), Lighthouse (1968), Ohimennen (1966), Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut (1969), Pop Story (1971) ja Me krokotiilit (1966).

Klo 21.29 Danny Areena 10.11. alkaen ikuisesti
Tarina miehestä, joka toi show'n Suomeen. Ilkka Lipsasen elämä ja ura lapsuudesta tähteyteen ja kypsään ikään, estradeilta ja tanssilavojen takahuoneista kesähuvilalle. Mukana muun muassa Pepe Willberg, Fredi, Erika Vikman ja Diandra. Dokumenttielokuvan ohjasi Sakari Saksa. Tv-ensi-ilta. (Suomi 2016)

Klo 23.12 Superdanny Areena 30 päivää
Näin Danny-show tuli Kalajoelle: Danny 70 Systeemi -nimellä kulkenut hurja lavashow on taltioitu elokuussa 1970. Danny roikkuu ristillä ja laulaa huumeista, väkivallasta ja uskonnosta, häntä säestää Explosion Brass -kokoonpano. Keikan lomassa taltioidussa haastattelussa Iso-D kertoo ajatuksiaan musiikkibisneksestä ja showmaailmasta. Lavalla myös nouseva tähti Kisu. (Yle TV2 1970)

Yksi ihmiskunnan parhaista keksinnöistä on musiikki, se yltää ihmiseltä ihmiselle ilman mitään vaateita."― Danny 70-vuotishaastattelussa 2012

Dannyn 70-vuotishaastattelu Teeman Elävässä arkistossa

 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema