Hyppää pääsisältöön

YleX Aamun Vikin ja Köpin Naurumaratonissa kerättiin yli 100 000 euroa hyväntekeväisyyteen! Monsterilähetyksessä otettiin tatuointeja, kisattiin naurumestaruudesta ja samba soi

YleX Aamun Viki ja Köpi Nauramaratonin jälkeen.
Suora 40-tuntinen Naurumaraton käy voimille, mutta hyväntekeväisyys on sen arvoista. YleX Aamun Viki ja Köpi Nauramaratonin jälkeen. Kuva: Juuli Aschan / YleX YleX,Nenäpäivä

Naurumaratonin aikana Viki ja Köpi ottivat tatuoinnit, Köpi esitteli uuden artisti-imagonsa Paperiarkki T ja Abreu sekä Gasellit esiintyivät suorassa lähetyksessä. Kaikkiin 40 tunnin tapahtumiin voit palata Areenassa ja parhaita paloja on luvassa lisää ensi viikolla!

Viimeisen kahden vuorokauden aikana YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio ovat laittaneet itsensä likoon huolella. Kaksikko juonsi Nenäpäivän kunniaksi 40 tunnin suoran Naurumaraton-lähetyksen 8.–9. marraskuuta.

Ja mikä tärkeintä: kahden päivän aikana YleX:n Hyväntekeväisyyspottiin kerättiin huima summa, eli 108 438 euroa.

Nenäpäivän tempauksessa kerättiin varoja hyväntekeväisyyteen maailman lapsille pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön.

Vikin ja Köpin vieraina lähetyksessä kävi suuri joukko suomalaisia artisteja sekä YleX:n kanavalta tutut juontajat kantamassa kortensa kekoon hyväntekeväisyystempauksessa.

Gasellit esiintyivät Naurumaratonissa ja Köpi pääsi keikalle tuplaamaan.
Gasellit esiintyivät Naurumaratonissa ja Köpi pääsi keikalle tuplaamaan. Gasellit esiintyivät Naurumaratonissa ja Köpi pääsi keikalle tuplaamaan. Kuva: Juuli Aschan / YleX YleX,Nenäpäivä,Gasellit

Helppoa 40 tunnin lähetyksen vetäminen ei kuitenkaan missään nimessä ollut. Viki ja Köpi kiittelevätkin yleisöä saamastaan tuesta, sillä tsemppausta sateli sankoin mitoin. Viki ja Köpi kävivät viestejä lähetyksessä läpi niin paljon kuin suinkin ehtivät ja kiittävät yleisöä olemisesta mukana maratonin matkassa.

– Ihmiset ovat olleet todella hienosti mukana koko ajan. Läpi yön ja koko lähetyksen ajan on tullut viestejä sekä tsemppausta. Porukkaa on tullut seuraamaan lähetystä ikkunan taakse, täällä on käyty morjestelemassa ja tuomassa lahjoja, Viki hehkuttaa.

Olemme nyt tehneet kaksi tällaista Naurumaraton-lähetystä, joten yhteinen samba-tatuointi kruunaa kaiken.― Köpi

– Viestejä on tullut kaikkialta. Meille kerrottiin, että Fuengirolassa Suomi-baareissa on järjestetty kisakatsomoita, joissa Naurumaratonia on seurattu isoilta näytöiltä, Köpi hämmästelee.

Erityisesti viimeisen kolmen tunnin aikana lahjoitusten tulva oli hurja! Loppukirin aikana keräyskassa kasvoi kymmenillä tuhansilla euroilla.

Ja samba soi!

Naurumaratonin tunnussävel on Bellinin Samba De Janeiro, joka kajahti kaiuttimista joka kerta on uusi tuhatluku korkattiin keräyksessä. Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana samba soi jo neljästi ja loppulähetyksestä ei juuri muita kappaleita ehditty kuunnella, kun lahjoitetut tonnit paukkuivat.

YleX Aamun Köpi esittelee Vikin Naurumaratonissa ottamaa tatuointia.
Köpi esittelee Vikin tatuointia. YleX Aamun Köpi esittelee Vikin Naurumaratonissa ottamaa tatuointia. Kuva: Elina Leino / YleX YleX,Nenäpäivä

Torstaina Viki ja Köpi tatuoivat Naurumaratonin innoittamat samba-aiheiset tatuoinnit. Molemmat juontajat toteavat tatuointien ottamisen yhdeksi maraton-lähetyksestä parhaiten mieleen jääneeksi asiaksi.

– Olemme nyt tehneet kaksi tällaista Naurumaraton-lähetystä, joten yhteinen samba-tatuointi kruunaa kaiken, Köpi sanoo.

Naurumaratonissa Vikin ottama tatuointi oli hänen ensimmäinen iholeima koskaan, ja juontajan mukaan sen ottaminen oli yksi lähetyksen hienoimpia kokemuksia.

Juontajien visuaalista silmää kävi testaamassa myös Evelina, joka haastoi Vikin ja Köpin maalaamaan hänestä muotokuvan yhden biisin aikana. Baskeripäisten taiteilijalupausten lopputulos on silmiä hivelevä.

Viki ja Köpi maalasivat muotokuvat pop-laulaja Evelinasta.
Viki ja Köpi maalasivat muotokuvat Evelinasta. Viki ja Köpi maalasivat muotokuvat pop-laulaja Evelinasta. Kuva: Elina Leino / YleX YleX,Nenäpäivä

Vuosi sitten YleX:n hyväntekeväisyyspottiin karttui 50 000 euroa, ja tuolloin lähetys on 4 tuntia lyhyempi. Tänä vuonna viimevuotinen tulos ylitettiin jo hyvissä ajoin alkuillasta perjantaina.

Vierailijoita, tatuointeja, sokkopikatreffejä ja Vikin matotanssia

Nenäpäivän 40-tuntinen show sisälsi tapahtumaa laidasta laitaan. Vikille ja Köpille annetuista mysteerilaatikoista paljastui niin suoritettavia tehtäviä tai yllätyksiä, kuten kasvonaamiot tai tatuoinnit.

Vikin ja Köpin 40-tuntinen show sisälsi myös lukuisia vierailevien artistien esityksiä. Torstai-iltana Abreu ja Gasellit esiintyivät suorassa lähetyksessä.

Katso Abreun ja Gasellien keikat Naurumaratonin Happy Hourista tästä alta.

Yöllä arki-iltoina uuden musiikin erityislähetyksiä vetävät Sonny & Matti 8 sekä Rony Rex vetivät DJ-setit suorassa lähetyksessä.

Lisäksi rap-musiikin ystävinä Viki ja Köpi heittäytyivät Lyömättömien kanssa räppäämään freestylenä suorassa lähetyksessä. Ja totta kai lähetyksessä kuultiin lukuisia tuottaja Kallion, kuten uunituore reggaeton-hitti Setämies sekä klassikoasemaan nousseita buleja räppejä.

Torstaina selvitettiin myös, kenen nauru on täällä kaikkein kaunein, kun Viki ja Pastori Pike kilpailivat naurumestaruudesta.

Naurumaratonin ensimmäiset 20 tuntia voit katsoa tästä.

Ja viimeisen 20 tunnin rypistyksen näet kokonaisuudessaan täältä.