Hyppää pääsisältöön

Hiljaisuutta etsimässä – Mitä äänekäs ympäristö tekee terveydellemme?

Dokumentti kysyy, mitä meluisa ympäristö tekee terveydellemme?
Lääkäri Charlotte Bøving osallistuu äänitutkimuksiin. Dokumentti kysyy, mitä meluisa ympäristö tekee terveydellemme? Yle TV1,Hiljaisuutta etsimässä

TV1 sunnuntaina 18.11.2018 klo 10.00 - 11.00, uusinta maanantaina 19.11. klo 11.05
Areenassa vain suorana

Piippaus, surahdus, kilahdus. Liikenteen kumu, kaikkialla raikava musiikki. Kuulostaako kiusallisen ja ärsyttävän tutulta? Minne tahansa menemme, korvamme täyttyvät modernin yhteiskunnan tuottamista äänistä.

Tanskalainen lääkäri Charlotte Bøving tapaa stressistä, elämäntapasairauksista ja uniongelmista kärsiviä. Lääkärinä hän joutuu miettimään, miten melu vaikuttaa hyvinvointiimme. Hän kärsii itsekin melusta, jos se häiritsee unta.

Bøving selvittää, miten meluisa yhteiskunta vaikuttaa terveyteemme. Miksi melu voi olla vahingollista? Kallistuuko hiljaisuuden ja melun tasapaino monen elämässä väärälle kantille?

Lääkäri lähtee etsimään hiljaisuutta ja vetäytyy hiljaisuuden kurssille. Hän vierailee myös Pohjois-Euroopan hiljaisimmassa huoneessa. Mitä tapahtuu, kun osaamme rentoutua ja löytää rauhan arjen metelin keskellä.

Bøving tapaa menestyskirjailija Peter Høegin, joka on hiljaisuuden vuoksi jättänyt kaupunkiympäristön. Mitä Time-lehden eurooppalaiseksi sankariksi nimeämä kirjailija ajattelee hiljaisuudesta?

Temalørdag: Jagten på stilheden. Tuotanto: DR, Tanska, 2018.

Keskustele