Tule mukaan Me leijonien fantasiaviidakkoon, milloin kielletylle Äkkijyrkimyskalliolle, milloin merirosvoilemaan! Voit syöksyä seikkailuun myös silmät kiinni, sillä Lea Pennasen riemukas lastenkirjaklassikko löytyy Areenasta vuoden 1965 luentana.
Toimittaja ja lastenkirjailija Lea Pennasen Me leijonat oli aikansa multimediatarina, joka sai alkunsa Apu-lehden jatkokertomuksena. Leijonaperheen kommellukset painettiin Maija Karman kuvitusten vauhdittamana kirjaksi 1965, ja jo samana vuonna eloisan leijonaperheen kohelluksia kuultiin myös radioluentana, lukijana näyttelijä Pertti Weckström.
Me lensimme hurjassa kaaressa putouksen yli, ja massuissa tuntui epäleijonamaiselta, kun Äkkijyrkimykselle ei ollut lupa mennä, mutta Parrapas sanoi, että seikkailu on seikkailu.
Me leijonien henkiin herättämä maailma on moderni fantasiaviidakko, jossa perinteisistä rooleista koostuva perheyksikkö saa seurakseen kirjavan katraan hämmästyttäviä sivuhahmoja: ilkeä täti Krokotiili, mukava täti Kirahvi, Liukas Eläin, kummituseläin Nippe, tohtori Tiikeri, leijonamummu ja -vaari, norsuruhtinas, merirosvokopla, Taidettan simpanssiperhe ja monta muuta!
Leijonaperheeseen kuuluu äiti- ja isäleijona, päähenkilö Roar, siskokset Murr ja Viu sekä alati yskivä Töyssy-auto.
Roarin retket vievät merille, leijonamummulaan ja norsupalatsiin. Välillä lennetään Korppimerikotkan selässä myrskyn silmään ja toisinaan puuhastellaan pyykkipäivän merkeissä. Välillä nuha vaivaa pientä seikkailijaa, eikä tuhkarokoltakaan vältytä!
ROARR!
Koko 21-osainen luentasarja on kuunneltavissa Areenassa.
Lea Pennanen
Lea Pennanen (s. 1929) on suomalainen lastenkirjailija, jonka tunnetuin teos on Maija Karman kuvittama Piilomaan pikku aasi.
Pennanen on myös kääntänyt lastenkirjallisuutta ja toiminut päätyönään Yleisradiossa lastenradio-ohjelmien toimittajana, tuottajana ja ohjaajana.
Vuonna 2009 Pennaselle myönnettiin Tirlittan-palkinto, joka on Suomen Kirjailijaliiton jakama tunnustus suomenkieliselle lasten- ja nuortenkirjallisuudelle.
Lähteet:
Lea Pennanen: Me leijonat, Otava, 1965
Apu-lehti