Hyppää pääsisältöön

Muutoksia Areenan audiosisältöjen RSS-syötteissä

Nainen kuuntelee kännykästä podcastia.
Nainen kuuntelee kännykästä podcastia. Kuva: Yle / Kaisa Alenius Podcast,kirjojen suomi

Radion julkaisualustan muutos muuttaa myös Areenan RSS-syötteitä.

Radion tallennesisältöjä ollaan parhaillaan siirtämässä uudelle suoratoistoalustalle, jossa Areenan videosisällöt ovat jo jonkin aikaa majailleet. Tällä hetkellä sisällöistä on siirretty vajaa viidennes.

Siirron yhteydessä kunkin sisällön yksilöivä sisältö-ID muuttuu. Tämä taas aiheuttaa sen, että RSS-syötteet, joiden avulla sisältöjä välitetään mm. Spotifylle, iTunesille ja erilaisille podcast-sovelluksille ja -palveluille muuttuvat myös. Tästä taas seuraa, että uudelle alustalle siirtyneet sisällöt näyttäytyvät palveluille ja siis myös käyttäjille uusina.

Esimerkiksi iTunesissa tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjän palvelussa tilaamassa ohjelmassa kaikki jaksot näyttäytyvät siirtymän jälkeen uusina kuuntelemattomina jaksoina.

ID-muutos on muutoksen yhteydessä pakollinen vaihe: emme valitettavasti voi säilyttää aiempia ID-tunnisteita. Lohdutuksena lienee kuitenkin se, että tämä on kertarysäys, jonka jälkeen tunnisteita ei tarvitse hinkata.

Kommentit
 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.