Hyppää pääsisältöön

Eduskunnan kyselytunti täyteen mittaansa Ylen kanavilla

Eduskunnan kyselytunti kuvattuna medialehteriltä.
Eduskunnan kyselytunti kuvattuna medialehteriltä. Kuva: Miia Lahti / Yle Eduskunnan kyselytunti

Yle alkaa näyttää eduskunnan kyselytunnin kokonaisuudessaan. Muutos tulee voimaan kevään täysistuntokauden ensimmäisestä kyselytunnista eli torstaista 10.1.2019 alkaen.

Eduskunnan kyselytunti on muutoksen jälkeen nähtävissä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa torstaisin klo 16-17.

“Vaalien supervuoden alusta kansalaisilla on mahdollisuus seurata eduskunnan kyselytunnit alusta loppuun. Aiemmin lähetys on katkennut ennen kyselytunnin loppua, jolloin erityisesti pienryhmien puheenvuorot ovat jääneet katsojilta näkemättä. Kansalaiset saavat muutoksen jälkeen parhaat edellytykset seurata valitsemiensa kansanedustajien puheenvuoroja ja arvioida politiikan tekoa käytännössä”, sanoo Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Erityisuutiset pitenevät torstaisin

Torstain kello 16.52 uutiset siirtyvät uudistuksen myötä tuntia aiemmaksi – ja pitenevät. 10.1. alkaen Yle Oddasat, Novosti Yle ja Yle Uutiset viittomakielellä nähdään ennen eduskunnan kyselytuntia klo 15.45. Muina päivinä uutiset lähetetään tutulla paikallaan klo 16.45.

“Erityisryhmien uutiset ovat erittäin merkittävä osa palveluamme, ja on hienoa, että torstain uutisten lähetysaika pitenee. Uutiset tuodaan Yle Areenaan mahdollisimman pian lähetyksen jälkeen jatkossakin. Eduskunnan keskustelu on tärkeää saada kokonaisuudessaan taltioitua kaikelle kansalle, minkä vuoksi järjestelimme torstai-iltapäivät uudelleen”, kertoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Kyselytunnin viittomakielinen tulkkaus jatkuu uudistuksen jälkeenkin. Yle on tarjonnut tulkkauksia yhtäjaksoisesti vuodesta 2012.

Jokaviikkoiset kyselytuntilähetykset alkoivat Ylessä syysistuntokaudella 2008. Tätä ennen suora lähetys oli jokaisen kuukauden ensimmäisestä kyselytunnista.