Hyppää pääsisältöön

Laila – laulajasuosikki muistelee uraansa ja palaa sotalapsuuden maisemiin

Dokumenttielokuva 1960-luvun laulajasuosikista Laila Kinnusesta.
Laulaja Laila Kinnunen oli 1960-luvulla yleisön suosikki. Dokumenttielokuva 1960-luvun laulajasuosikista Laila Kinnusesta. Yle TV1,Laila Kinnunen,laila

TV1 sunnuntaina 18.11.2018 klo 12.45 - 13.25
Areenassa vain suorana

Suomalaisen iskelmätaivaan kirkkaimpiin tähtiin kuulunut Laila Kinnunen oli 1960-luvun iskelmätähti, yleisön suosikki ja vaikuttava tulkitsija.

Kanerva Cederströmin ja Riikka Tannerin dokumentissa vuodelta 1989 tavataan Laila Kinnunen kotonaan Helsingissä arjen askareissa. Hän vierailee myös Skånen Simrishamnissa, jossa hän oli sotalapsena.

Sotalapseksi Ruotsiin Laila Kinnunen lähetettiin nelivuotiaana, ja Suomeen hän palasi kuusi vuotta myöhemmin. Vuosien aikana oma äidinkieli ehti lähes unohtua. Hänen oikea nimensä Laura kääntyi Ruotsissa Lailaksi.

Lahjakkaan laulajan ura alkoi vain 16-vuotiaana, kun Kinnunen voitti iskelmälaulukilpailun. Lehti-ilmoituksen perusteella hän hakeutui koelauluun ja sai vuonna 1956 levyttää Lazzarellan, jota seurasi menestyslevy toisensa jälkeen. Ohjelmassa nähdään vanhoja filmikatkelmia nuoren taiteilijan esiintymisistä.

1970-luvun alussa laulaja alkoi vetäytyä julkisuudesta. Dokumentissa Laila Kinnunen kertoo, kuinka lehtien avaaminen hirvitti edelleen, koska hänen asioitaan on riepoteltu skandaalilehdissä. Kaupassakaan ei voi käydä ilman että joku tunnistaa.

Dokumentti on alun perin julkaistu Kinnusen 50-vuotissyntymäpäivän yhteydessä.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kanerva Cederström ja Riikka Tanner. Tuotanto: Kinotuotanto Oy, 1989. Dokumentti on esitetty edellisen kerran Teemalla 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele