Hyppää pääsisältöön

Docstop – dokumenttisarja kurkistaa suomalaiseen todellisuuteen

Kymmenen uutta dokumenttia kertovat ajankohtaisia tarinoita Suomesta ja suomalaisuudesta.
Syrjäytyneet miehet ottavat arjen haltuun Jatkoajalla-dokumentissa. Kymmenen uutta dokumenttia kertovat ajankohtaisia tarinoita Suomesta ja suomalaisuudesta. Yle TV1,Docstop

Kymmenen uutta Docstop-dokumenttia kertovat ajankohtaisia tarinoita tämän päivän Suomesta ja suomalaisuudesta.

Nina Malmbergin ohjaama Sairaan kaunis koira on viiltävän kipeä dokumentti lemmikkikaupan pimeästä puolesta, johon kuuluu niin pentutehtaita kuin tunteita kuohuttavaa jalostusbisnestä.

Laura Hakaliston ja Simo Hakaliston ohjaama Jatkoajalla tutkii syrjäytyneiden miesten yritystä ottaa elämä takaisin haltuun.

Pia Asikaisen dokumentti Baher of Finland kuvaa hyvin arkaa aihetta: seksuaalisuutta ja turvapaikanhakijoita. Sampsa Huttusen ohjaama Toinen linja kertoo kovien huumeiden käyttäjistä ja heidän vertaistuestaan.

Thainyrkkeilyä, frisbeegolfia, e-urheilua

Lauri Danska on tehnyt herkän ja lämpimän dokumentin Soitonopettaja, jossa hän etsii kadottamaansa soittamisen iloa ja tutkii samalla soitonopettajan ja oppilaan suhdetta.

Urheilun harvinaisempien lajien maailmaan vievät Pauliina Motturin ohjaama Kamppailija-dokumentti, joka kertoo thainyrkkeilyn maailmanmestari Laressa van Emdenistä ja ohjaaja Heikki Soinin frisbeegolfiin perehtyvä Fore!. Tommi Hakon eSport-dokumentissa seurataan suomalaisen ammattilaisjoukkueen nousua maailman huipulle e-urheilussa.

Henriikka Hemmin Meidän Liinu on koskettava ja omakohtainen tarina lapsensa menettäneen äidin surusta.

Mikko Paasi palaa Thaimaahan

Docstop-sarjan päättää Sukeltaja, dokumentti thaimaalaisten nuorten pelastusoperaatioon osallistuneesta Mikko Paasista, joka palaa luolaan ja käy pelastajien kanssa läpi tapahtumia – myös tehtyjä virheitä.

Ohjelmassa nähdään ainutlaatuista videomateriaalia, joka on kuvattu pelastusoperaation aikana. Dokumentin on ohjannut Hannu Oksanen.

Docstop TV1 tiistaisin 20.11.2018 - 29.1.2019 klo 20.00, katsottavissa Areenassa jo maanantaisin.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.