Hyppää pääsisältöön

Mikä on lapsuutesi laulu? Kerro siihen liittyvä muisto

Kuulokkeet, pehmolelu, rubikin kuutio, näppäimistö
Kuulokkeet, pehmolelu, rubikin kuutio, näppäimistö Kuva: Mathias Heinänen / Yle lapsuus,musiikki,muistot

Muistat ehkä miten surullinen laulu itketti ja hauska biisi tanssitti? Kenties samastuit oopperahahmoon, rakastuit pop-laulajaan tai löysit satumaisen maailman sinfoniamusiikista?

Leikimme Euroviisuja - pukeuduimme, keksimme sävelet ja sanat, ja kisasimme keskenämme. Äänitimme niitä C-kasetille.― Pikkusisko 1980-luvulta.

Muistot voivat olla monenlaisia, eivät aina ruusunpunaisia ja aurinkoisia. Niihin on voinut liittyä ristiriitaisia tunteita ja pettymystäkin. Tai ehkä melodia tarttui matkaan yllättävästä paikasta.

Sievät ja iloiset kaupunkilaistytöt istahtivat kotimme maakellarin katolle ja lauloivat meille Uska daraa.― Aila, Nurmijärvi

Soititko itse jotakin kappaletta? Tai onko jokin laulu niin tärkeä, että olet halunnut laulaa sitä myös omalle jälkikasvullesi?

Miksi siinä laulettiin lehmistä? Vasta koululaisena ymmärsin, että olin kuullut väärin.― Liisa, ei enää pieni tyttö

Mikä musiikki teki sinuun lähtemättömän vaikutuksen lapsena?

Lapsuuden lauluja kuullaan Yle Radio 1:ssä lauantaisin klo 8.50. Myös Yle Areenassa!

Kerro mikä on lapsuutesi laulu ja sen tarina

Lisää ohjelmasta

 • Toivo runoa, jolla muutetaan maailmaa

  Mikä on sinun runotoiveesi?

  Tämän runon haluaisin kuulla -lähetys nostaa liput liehumaan ja banderollit hulmuamaan. Nyt toivotaan runoja, joilla muutetaan maailmaa! Runo katsoo tulevaisuuteen. Se voi ottaa kantaa, muuttaa maailman kauniimmaksi, hauskemmaksi tai ymmärrettävämmäksi. Millä runolla sinä haluaisit maailmaa muuttaa? Lähetyksen vieraana on rap-artisti Paleface.

 • Keräätkö, karsitko vai kierrätätkö tavaroita? Kerro meille

  Millainen on sinun suhteesi tavaraan?

  Miten suhtaudut tavaraan? Keräätkö, karsitko vai kierrätätkö tavaroita? Miten sinun lapsuudenkodissasi suhtauduttiin tavaraan? Oliko tavarasta puutetta vai oliko sitä aina riittävästi? Oletko keräilijä, joka hamstraa tavaroita? Oletko karsinut tai vähentänyt tavaroita? Miksi? Millaisilla esineillä on sinulle tunnearvoa? Tuoko tavara onnea? Nykyään moni elää tavarapaljouden keskellä.

 • Miten trauma on vaikuttanut sinuun tai läheiseesi? Kerro meille

  Onko sinulla kokemuksia traumasta?

  Onko sinulla kokemuksia traumasta? Millaisessa tilanteessa se syntyi? Miten trauma vaikuttaa tai on vaikuttanut sinuun tai elämääsi? Onko sinulla kokemuksia yli sukupolven periytyvistä traumoista? Miten ne ovat vaikuttaneet sinuun? Haitko ja saitko apua? Koitko avun hyödylliseksi? Kuka tahansa voi traumatisoitua.