Hyppää pääsisältöön

Mikä on lapsuutesi laulu? Kerro siihen liittyvä muisto

Kuulokkeet, pehmolelu, rubikin kuutio, näppäimistö
Kuulokkeet, pehmolelu, rubikin kuutio, näppäimistö Kuva: Mathias Heinänen / Yle lapsuus,musiikki,muistot

Muistat ehkä miten surullinen laulu itketti ja hauska biisi tanssitti? Kenties samastuit oopperahahmoon, rakastuit pop-laulajaan tai löysit satumaisen maailman sinfoniamusiikista?

Leikimme Euroviisuja - pukeuduimme, keksimme sävelet ja sanat, ja kisasimme keskenämme. Äänitimme niitä C-kasetille.― Pikkusisko 1980-luvulta.

Muistot voivat olla monenlaisia, eivät aina ruusunpunaisia ja aurinkoisia. Niihin on voinut liittyä ristiriitaisia tunteita ja pettymystäkin. Tai ehkä melodia tarttui matkaan yllättävästä paikasta.

Sievät ja iloiset kaupunkilaistytöt istahtivat kotimme maakellarin katolle ja lauloivat meille Uska daraa.― Aila, Nurmijärvi

Soititko itse jotakin kappaletta? Tai onko jokin laulu niin tärkeä, että olet halunnut laulaa sitä myös omalle jälkikasvullesi?

Miksi siinä laulettiin lehmistä? Vasta koululaisena ymmärsin, että olin kuullut väärin.― Liisa, ei enää pieni tyttö

Mikä musiikki teki sinuun lähtemättömän vaikutuksen lapsena?

Lapsuuden lauluja kuullaan Yle Radio 1:ssä lauantaisin klo 8.50. Myös Yle Areenassa!

Kerro mikä on lapsuutesi laulu ja sen tarina

Lisää ohjelmasta

 • Tarinoita tahattomasta lapsettomuudesta - Havaintoja ihmisestä Pinokkio-klubilla lauantaina 12.10. Tule mukaan!

  Tahaton lapsettomuus on yksi elämän isoimmista kriiseistä.

  Tahaton lapsettomuus on yhä useamman parin ongelma. Vuosittain noin 3 000 uutta paria hakee Suomessa lääketieteellistä apua lapsettomuushoidoista. Havaintoja ihmisestä -ohjelma on mukana Pinokkio-klubilla Helsingissä lauantaina 12. lokakuuta. Tule mukaan kuuntelemaan tai kertomaan omia kokemuksiasi tahattomasta lapsettomuudesta Kansallisteatterin Lavaklubille Helsinkiin.

 • Onko sinulla kokemusta mielenterveyden häiriöistä?

  Mitkä asiat kuormittavat mieltäsi?

  Onko sinulla kokemusta mielenterveyden häiriöistä? Millaisia? Mitkä asiat kuormittavat mieltäsi? Minkä koet vaikuttavat myönteisesti? Millä tavalla pidät huolta mielen hyvinvoinnista? “Viimeisen muutaman kymmenen vuoden aikana meidän elinympäristössämme on tapahtunut muutoksia.

 • Jumalanpalvelukset joulukuussa

  Jumalanpalvelukset joulukuussa 2019

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset joulukuussa 2019. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset. Kuuntele jumalanpalveluksia Areenassa.

 • Jumalanpalvelukset marraskuussa

  Jumalanpalvelukset marraskuussa 2019

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset marraskuussa 2019. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset. Kuuntele jumalanpalveluksia Areenassa.