Hyppää pääsisältöön

Mikä on lapsuutesi laulu? Kerro siihen liittyvä muisto

Kuulokkeet, pehmolelu, rubikin kuutio, näppäimistö
Kuulokkeet, pehmolelu, rubikin kuutio, näppäimistö Kuva: Mathias Heinänen / Yle lapsuus,musiikki,muistot

Muistat ehkä miten surullinen laulu itketti ja hauska biisi tanssitti? Kenties samastuit oopperahahmoon, rakastuit pop-laulajaan tai löysit satumaisen maailman sinfoniamusiikista?

Leikimme Euroviisuja - pukeuduimme, keksimme sävelet ja sanat, ja kisasimme keskenämme. Äänitimme niitä C-kasetille.― Pikkusisko 1980-luvulta.

Muistot voivat olla monenlaisia, eivät aina ruusunpunaisia ja aurinkoisia. Niihin on voinut liittyä ristiriitaisia tunteita ja pettymystäkin. Tai ehkä melodia tarttui matkaan yllättävästä paikasta.

Sievät ja iloiset kaupunkilaistytöt istahtivat kotimme maakellarin katolle ja lauloivat meille Uska daraa.― Aila, Nurmijärvi

Soititko itse jotakin kappaletta? Tai onko jokin laulu niin tärkeä, että olet halunnut laulaa sitä myös omalle jälkikasvullesi?

Miksi siinä laulettiin lehmistä? Vasta koululaisena ymmärsin, että olin kuullut väärin.― Liisa, ei enää pieni tyttö

Mikä musiikki teki sinuun lähtemättömän vaikutuksen lapsena?

Lapsuuden lauluja kuullaan Yle Radio 1:ssä lauantaisin klo 8.50. Myös Yle Areenassa!

Kerro mikä on lapsuutesi laulu ja sen tarina

Lisää ohjelmasta

 • Miten trauma on vaikuttanut sinuun tai läheiseesi? Kerro meille

  Onko sinulla kokemuksia traumasta?

  Onko sinulla kokemuksia traumasta? Millaisessa tilanteessa se syntyi? Miten trauma vaikuttaa tai on vaikuttanut sinuun tai elämääsi? Onko sinulla kokemuksia yli sukupolven periytyvistä traumoista? Miten ne ovat vaikuttaneet sinuun? Haitko ja saitko apua? Koitko avun hyödylliseksi? Kuka tahansa voi traumatisoitua.

 • Mitkä asiat vaikuttavat uneesi? Kerro meille

  Miten nukut?

  Millainen nukkuja olet? Millaiset asiat vaikuttavat uneesi? Mikä estää tai edistää laadukasta unta? Miten valvominen vaikuttaa sinuun? Teetkö vuorotyötä? Miten se vaikuttaa uneesi? Kärsitkö unettomuudesta tai unihäiriöistä? Millaista apua olet hakenut unihäiriöihin, unen laadun parantamiseen tai unettomuuteen? Onko siitä ollut apua?

 • Vuoden 2019 Varjo-Yrjö-tunnustuksen sai Jyrki Laiho

  Varjo-Yrjö on Yleisradion Jazzradion antama tunnustus.

  Yleisradion Jazzradion myöntämän Varjo-Yrjö 2019 -tunnustuksen sai porilainen, Validi Karkia -klubeja ja jazzkonsertteja kotikaupungissaan vuodesta 2011 lähtien järjestänyt Jyrki Laiho. Varjo-Yrjö 2019 -tunnustuksen saaja julkistettiin Tampere Jazz Happeningissä perjantaina 1.11.2019.