Hyppää pääsisältöön

Musiikkimuistot elävät vahvoina läpi elämän - kerro meille lapsuutesi laulu

Kuulokkeet, pehmolelu, rubikin kuutio, näppäimistö
Kuulokkeet, pehmolelu, rubikin kuutio, näppäimistö Kuva: Mathias Heinänen / Yle lapsuus,musiikki,muistot

Kenties samastuit oopperahahmoon, rakastuit pop-laulajaan tai löysit satumaisen maailman sinfoniamusiikista? Muistat ehkä miten surullinen laulu itketti ja hauska biisi tanssitti.

Soititko itse jotakin kappaletta? Tai onko jokin laulu niin tärkeää, että olet halunnut laulaa sitä myös omalle jälkikasvullesi?

Mikä musiikki teki sinuun lähtemättömän vaikutuksen lapsena? Kerro se meille ja jaa muistosi kanssamme! Lapsuuden lauluja kuullaan juhannuksen erikoisohjelmassa. Toiveita ja tarinoita siihen kerätään nyt.

Lapsuuden laulut -ohjelma kuullaan Yle Radio 1:ssä juhannusiltana klo 19.02. Myös Yle Areenassa! Toivottuja Lapsuuden lauluja kuullaan Yle Radio 1:ssä myös lauantaisin klo 8.50.

Kerro mikä on lapsuutesi laulu ja sen tarina!

Kerro mikä on lapsuutesi laulu ja sen tarina

 • Jumalanpalvelukset heinäkuussa

  Jumalanpalvelukset heinäkuussa 2019

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset heinäkuussa 2019. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset. Kuuntele jumalanpalveluksia Areenassa.

 • Hartauspuhujat heinäkuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat heinäkuussa 2019

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Pyhyyden sanoittaminen on vaikeaa

  Lähes jokaiselle suomalaiselle jokin asia on pyhä.

  Kuuntelin radio-ohjelmaa pyhyydestä toukokuisena torstaina. Jäin miettimään, mitä pyhyys oikein on. Milloin viimeksi itse käytin sanaa pyhä tai kuulin jonkun toisen käyttävän sitä? Lähes jokaiselle suomalaiselle jokin asia on pyhä. Useimmille pyhiä asioita ovat rakkaus, läheiset ihmiset, rauha, turvallisuus, koti ja ihmisarvo.

 • Säveltäjät ja kirjoittajat tutkivat radioesseesarjassa energia- ja tavaratuotannon muutosta

  Kolmiosainen Tieto, valta, muutos -radioesseesarja

  Energia- ja tavaratuotantoon liittyvästä muutostarpeesta vallitsee maassamme kohtalainen yksimielisyys: molemmat on pantava uusiksi. Ongelma on kuitenkin laaja ja monimutkainen ja sitä tarkastellaan Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin 19.5. - 2.6.2019 kuultavassa kolmessa radioesseessä. Kipukohtia: tietoa, valtaa ja muutosta tutkii kolme eri säveltäjää ja kirjoittajaa.