Hyppää pääsisältöön

Kiehtova maailma: Junamatka Amerikkaan – Michael Portillo legendaarisen opaskirjan reiteillä

Brittiläinen maailmanmatkaaja Michael Portillo valloittaa uudessa sarjassaan Amerikan junalla reissaten.
Maailmanmatkaaja Michael Portillo seikkailee junalla ympäri Yhdysvaltoja. Brittiläinen maailmanmatkaaja Michael Portillo valloittaa uudessa sarjassaan Amerikan junalla reissaten. Yle TV1,Michael Portillo,Kiehtova maailma: Junamatka Amerikkaan

TV1 lauantaisin 17.11. - 22.12.2018 klo 7.00 - 8.00 ja 29. - 30.12. klo 9.00, sarja uusitaan peräkkäisinä päivinä sunnuntaina 23.12. alkaen klo 9.00 - 10.00
Katsottavissa Areenassa

Brittiläinen toimittaja ja maailmanmatkaaja Michael Portillo aikoo uudessa sarjassaan valloittaa Amerikan junalla reissaten. Matkassaan hänellä on vanha opaskirja "Appleton's General Guide to the US" vuodelta 1879, jolloin Yhdysvallat oli suuren historiallisen murroksen kynnyksellä.

Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella nähdään kahdeksan jaksoa. Luvassa on toinenkin tuotantokausi.

Osa 1 Manhattan

Michael Portillon huikea matka alkaa New Yorkin massiiviselta päärautatieasemalta. Portillo tutustuttaa katsojat myös kaupungin metroverkostoon ja Manhattanin nähtävyyksiin.

Osa 2 Brooklyn - Montauk

Maailmanmatkaaja Portillo pyhittää suuren osa toisesta jaksosta New Yorkin alueelle. Hän liikkuu opaskirjansa kanssa ensin Brooklynissä, Long Islandilla ja Coney Islandilla. Sitten Portillo suuntaa pohjoiseen kohti Queensiä, East Hamptonia ja lopuksi Montaukin majakalle.

Brittiläinen maailmanmatkaaja Michael Portillo valloittaa uudessa sarjassaan Amerikan junalla reissaten.
New York, New York! Brittiläinen maailmanmatkaaja Michael Portillo valloittaa uudessa sarjassaan Amerikan junalla reissaten. Yle TV1,Michael Portillo,Kiehtova maailma: Junamatka Amerikkaan

Osa 3 Penn Station - Albany

Portillo tutustuu kolmannessa jaksossa New Yorkin osavaltioon Hudson-jokea seuraillen. Etappi alkaa New York Cityn Penn Station -rautatieasemalta ja väliasemiin kuuluvat esimerkiksi Tarrytown, Garrison ja Poughkeepsie. Jakso päättyy osavaltion pääkaupunkiin Albanyyn.

Osa 4 Schenectady - Niagara

Neljännessä jaksossa Portillo jatkaa Yhdysvaltain junaseikkailuaan länteen päin kohti Niagaraa ja suuria järviä. Matkan varrelle osuu suuria ja pieniä Amerikan ihmeitä uskonnollisesta hurmoksesta Buffalon tulisiin kanansiipiin.

Osa 5 Philadelphia - Gettysburg

Nyt Michael Portillo ottaa opaskirjansa avustuksella käännöksen kohti etelää. Kohteena on Jamestownin alue, jonka englantilaiset ensimmäisenä asuttivat saavuttuaan Amerikkaan. Matka jatkuu Philadelphiaan, Atlantic Cityyn ja lopuksi historialliseen Gettysburgiin, mikä muistetaan Yhdysvaltain sisällissodan ratkaisevana taistelupaikkana.

Brittiläinen maailmanmatkaaja Michael Portillo valloittaa uudessa sarjassaan Amerikan junalla reissaten.
Jalkapalloa amerikkalaiseen tyyliin. Brittiläinen maailmanmatkaaja Michael Portillo valloittaa uudessa sarjassaan Amerikan junalla reissaten. Yle TV1,Kiehtova maailma: Junamatka Amerikkaan

Osa 6 Wilmington - Fort McHenry

Kuudennessa jaksossa Michael Portillo etenee yhä syvemmälle Amerikan sydänmaille. Vuorossa ovat pohjoiset ja eteläiset osavaltiot toisistaan erottava Masonin-Dixonin linja, Delaware ja Susquehanna-joki. Portillo vierailee myös Baltimoressa, joka tunnetaan Yhdysvaltojen ensimmäisen rautatien kotipaikkana.

Osa 7 Washington - Mount Vernon

Maailmanmatkaaja Portillon kohteena on Yhdysvaltain pääkaupunki Washington DC. Portillo käy muun muassa tapaamassa miestä, joka kaiversi presidentti Abraham Lincolnin kuvan nykyiseen viiden dollarin seteliin. Michael vierailee myös The Washington Postin toimituksessa ja paikalla missä Lincoln salamurhattiin 1865. Jakson lopulla Portillo suuntaa Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin George Washingtonin kotipaikkaan Mount Vernoniin.

Osa 8 Manassas - Jamestown

Sarjan päätösjaksossa Michael Portillo matkustaa historiallisen matkaoppaansa johdattamana maan sisällissodan merkittäville taistelupaikoille Manassasiin. Virginian Fredericksburgissa hän kokeilee bourbon-viskin pullottamista. Miten bourbonista tuli Amerikan kansallisviina? Portillo palaa vielä Amerikan syntysijoille Jamestowniin, missä sijaitsi englantilaisten ensimmäinen siirtokunta uudella mantereella.

Great American Railroad Journeys. Tuotanto: Fremantle International, Britannia, 2016.

Keskustele