Hyppää pääsisältöön

Millainen olisi maailma, jossa ei olisi taistelua? – Maryan Abdulkarim ja Sonya Lindfors kehottavat ihmisiä unelmoimaan enemmän

Sonya Lindfors, Pazilaiti Simayijiang ja Maryan Abdulkarim
Sonya Lindfors, Pazilaiti Simayijiang ja Maryan Abdulkarim haluavat lisää keskustelua unelmista. Sonya Lindfors, Pazilaiti Simayijiang ja Maryan Abdulkarim Kuva: Johanna Aulén unelmat

Unelmointi voi toimia vallankumouksen välineenä. Maryan Abdulkarim, Sonya Lindfors sekä Pazilaiti Simayijiang kannustavat unelmoimaan leveästi.

Millainen olisi maailma, jossa ei olisi taistelua? Millainen olisi unelmien tulevaisuus?

Toimittaja-kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim ja koreografi Sonya Lindfors ovat pohtineet näitä kysymyksiä jo vuosia. Tänä syksynä he kutsuvat ihmisiä yhteen We should all be dreaming -illallisiin. Illan aikana keskustellaan unelmien tulevaisuudesta.

Unelmoiminen paremmasta maailmasta on osoittautunut melko hankalaksi. Yksilökeskeisyys ja kuluttaminen ohjaavat ihmisten ajattelua. Lindfors kehottaa tarkastelemaan unelmiaan.

– Onko sun unelmat sun unelmia vain ovatko ne kapitalistisen systeemin unelmia, ovatko ne sun äidin tai opettajan unelmia?

Abdulkarim ja Lindfors haastavat muitakin unelmoimaan radikaalisti. Feministisen puolueen varapuheenjohtaja Pazilaiti Simayijiang pohtii sitä, minkälainen olisi unelmien Suomi 40 vuoden päästä.

– Ilmastonmuutos on saatu pysäytettyä sillä tavalla, että arjessa ei nähdä muutoksia. Puolustusmenoista vapautuneet kulut on ohjattu empatiakoulutukseen ja kansalaispalkkoihin.

Lataa koko keskustelu podcastina tai kuuntele Yle Areenasta.