Hyppää pääsisältöön

Prisma: ADHD ja minä – moni kärsii oireyhtymästä tietämättään

ADHD:ta on pitkään pidetty vain huonona käytöksenä, mutta kyse on oikeasta häiriöstä, joka yleistyy kovaa vauhtia.
Koomikko Rory Bremner haluaa selvittää, onko hänellä aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö. ADHD:ta on pitkään pidetty vain huonona käytöksenä, mutta kyse on oikeasta häiriöstä, joka yleistyy kovaa vauhtia. Kuva: BBC 2017 Yle TV1,Rory Bremner,Prisma: ADHD ja minä

TV1 keskiviikkona 21.11.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta lauantaina 24.11. klo 14.05 ja tiistaina 27.11. klo 23.45
Katsottavissa Areenassa

ADHD:ta on pitkään pidetty vain huonona käytöksenä, mutta kyse on aivojen monimutkaisesta kehityshäiriöstä. ADHD:n tunnistamiseen, tutkimuksiin pääsemiseen sekä hoitoon liittyy edelleen paljon haasteita.

Brittiläinen Rory Bremner on tunnettu imitaattori ja koomikko. Rory on alkanut epäillä, että hänellä on ADHD, aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö. Hän ajattelee liikaa asioita kerrallaan ja ajatus harhailee, kun pitäisi keskittyä. Hän häiriintyy helposti.

Rory on päättänyt hankkia lisää tietoa oireistaan. Hän haluaa selvittää, onko hänellä itsellään ADHD. Rory altistaa itsensä poikkeukselliselle kokeelle, jotta hän saisi selityksen omalle käyttäytymiselleen.

Hoitamattomana oireyhtymä voi aiheuttaa monenlaista riskiä hyvinvoinnille ja elämässä pärjäämiselle. BBC:n dokumentissa selvitetään, mikä ADHD:n aiheuttaa? Miksi häiriötä ylipäätään esiintyy? Onko käyttäytymisterapiasta ja lääkkeistä hyötyä häiriön hoitamisessa?

ADHD and Me. Tuotanto: BBC, Britannia, 2017. Lukijana on Jaana Pesonen.

Keskustele