Hyppää pääsisältöön

Docstop: Jatkoajalla – Miten saada elämästä kiinni asunnottomuuden ja vankilakierteen jälkeen?

Dokumenttielokuva Jatkoajalla on lämminhenkinen henkilökuvaus, joka antaa äänen entisille rikollisille ja asunnottomille henkilöille.
Jussi haluaa korjata suhdettaan tyttäreensä Iinaan. Dokumenttielokuva Jatkoajalla on lämminhenkinen henkilökuvaus, joka antaa äänen entisille rikollisille ja asunnottomille henkilöille. Yle TV1,Docstop: Jatkoajalla

TV1 tiistaina 27.11.2018 klo 20.00 - 20.30, torstaina 29.11. klo 5.55 ja sunnuntaina 2.12. klo 11.25
Katsottavissa Areenassa

Kuinka kauan ja kenelle omia menneisyyden valintojaan täytyy sovittaa? Ei ole itsestäänselvyys tulla hyväksytyksi omana itsenään, kun takana ovat vuosikymmeniä kestäneet asunnottomuus ja vankilakierre.

Koskettavassa Docstop-dokumentissa Jatkoajalla keski-ikäiset Jussi ja Pasi yrittävät aloittaa uuden elämän.

Kolmenkymmenen vuoden päihdehistorian jälkeen Jussi pyrkii korjaamaan suhdettaan jo täysi-ikäiseen tyttäreensä Iinaan. Voiko vuosien poissaolon jälkeen enää löytää yhteyttä? Onko Iina valmis antamaan isälleen anteeksi?

Pasi, entinen rikollinen, haluaa vankilakierteen jälkeen aloittaa omaa yritystoimintaa hierojana. Miten selvitä ennakkoluuloista, joita entinen vankilakundi väistämättä kohtaa. Miten kestää musertumatta byrokratian rattaissa, jonka kanssa yrittäjä joutuu painimaan.

Laura ja Simo Hakaliston dokumenttielokuva on lämminhenkinen henkilökuvaus, joka antaa äänen entisille rikollisille ja asunnottomille. Minkälaisena sääntöjen ja normien varaan rakentunut yhteiskunta näyttäytyy henkilöille, jotka ovat eläneet yhteiskunnan ulkopuolella.

Ohjaus: Laura Hakalisto ja Simo Hakalisto. Tuotanto: Mättö Media Oy, 2018.

Keskustele