Hyppää pääsisältöön

Jenny Lehtinen on Hyvän mielen lähettiläs 2019

Kuvassa on hymyilevä nainen pinkissä takissa, ja hän pitää sylissään Hyvän mielen lähettiläs - tunnustustaulua.
Kuvassa on hymyilevä nainen pinkissä takissa, ja hän pitää sylissään Hyvän mielen lähettiläs - tunnustustaulua. Kuva: Anna Autio / Suomen Mielenterveyden keskusliitto Jenny Lehtinen

Mielenterveyden keskusliitto on nimennyt vuoden 2019 Hyvän mielen lähettilääksi Ylen toimittaja Jenny Lehtisen. Hän on työssään nostanut esiin vaikeita mielenterveyteen liittyviä aiheita.

Tunnustus myönnetttiin 20.11.2018 Mielenterveysmessuilla Helsingissä.

Nimitys on tunnustus Jenny Lehtisen rohkeudesta ja kannustavasta asenteesta, jolla hän on käsitellyt mieleen ja kehoon liittyviä ongelmia. Hän on myös kertonut avoimesti omasta kamppailustaan syömishäiriön ja masennuksen kanssa. Lehtinen on Mielenterveyden keskusliiton mielestä rohkea, kannustava ja myyttejä purkava asennetason vaikuttaja.

"Jenny Lehtinen on laittanut työssään persoonansa rohkeasti peliin ja puhunut avoimesti ja persoonallisesti, miltä masennus, syömishäiriö, vääristynyt kehonkuva ja painon kanssa kamppailu ovat tuntuneet ja kuinka hän on niistä selvinnyt", todetaan tunnustuksen perusteluissa.

Jenny Lehtinen tunnetaan mm. Jenny+ -ohjelmasta, kehopositiivisuuden Vaakakapina-kampanjasta sekä Jenny & Läskimyytinmurtajat -elämäntapamuutokseen tähtäävästä ohjelmasta ja siihen liittyvästä verkkoyhteisöstä.

“Minulle Hyvän mielen lähettilään tunnustus merkitsee sitä, että omista mielenterveyden ongelmistani puhumisesta on ollut hyötyä ja se on huomattu. Yleensä mielenterveysongelmista kehotetaan olemaan hiljaa, ja se onkin yksi asia, johon toivoisin suurta muutosta. Sellaiset asiat, joista voidaan puhua ääneen eivät enää hallitse koko elämää”, sanoo Jenny Lehtinen.

Hyvän mielen lähettilään tunnustuksia on jaettu vuodesta 2004 kiitoksena hyvän mielen levittämisestä ja aktiivisuudesta ottaa esille mielenterveyskysymyksiä ja näin vähentää niihin liittyvää stigmaa.

Jenny+:n kolmas kausi on parhaillaan menossa Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa.