Hyppää pääsisältöön

Lapset rakastavat omaa Areenaansa – 71 prosenttia lapsiperheistä klikkaa auki Lasten Areenan

Kaisla 5v katselee iPadia
Kaisla 5v katselee iPadia Kuva: Jari Kovalainen / Yle iPad,lapsi

Kansainvälistä Lasten oikeuksien päivää 20.11. vietään tänä vuonna lastenmusiikin päivänä. Pikku Kakkonen juhlistaa päivää konsertoiden Tampereella. Konsertti esitetään Yle TV2:ssa joulupäivänä sekä Lasten Areenassa.

Ylen verkkopalvelu Lasten Areena on kasvattanut vahvasti suosiotaan lapsiperheissä. Pienten lasten perheistä 71 prosenttia käyttää palvelua. Tuoreiden tutkimustulosten mukaan sovelluksen käyttö on noussut runsaalla 10 prosenttiyksiköllä vuodessa.

Ryhmä Hau, Pipsa Possu ja lastenlaulut suosikkeja

Suomenkielisen Areenan lasten suosikkeja ovat nyt erityisesti Ryhmä Hau, Pipsa Possu ja Pikku Kakkosen koosteet. Audiotarjonnan kuunnelluin on 100 lastenlaulua. Myös Uudet Satuaarteet -paketin sadut ovat ladattavissa 30 päivän ajan. Ruotsinkielisten lasten suosiossa ovat BUU-klubben ja Bärtil, mutta myös Palomies Sami ja Superlentokoneet.

“Lapset ovat mediankäytössään ennakkoluulottomia ja todella nopeita omaksujia. Niinpä Lasten Areenan ja muiden lasten mediapalvelujen jatkuva kehittäminen on meille Ylessä aivan huipputärkeää. On hienoa, että lapsiperheet valitsevat turvallisen, luotettavan ja kotimaisen palvelun, vaikka tarjolla on lapsillekin suunnattomasti hyvin monenlaisia mediasisältöjä”, sanoo Yle Lasten ja nuorten päällikkö Teija Rantala.

Lasten Areenaa uudistettiin vuosi sitten. Viime elokuussa sovellus julkaistiin myös AndroidTV-laitteille, ja se on kehitetty erityisesti kaukosäätimellä tapahtuvaan käyttöön. Lasten Areenan käyttö onnistuu helposti, vaikka lapsi ei vielä osaisi lukea.

Myös perinteisessä televisiossa alkuillan Pikku Kakkonen porskuttaa hyvin. Alle 10- vuotiaiden lasten perheistä peräti 86 prosenttia katsoo edelleen lastenohjelmia myös tv:stä lähetysaikaan.

Eniten lapsiperheissä käytetään videopalvelu YouTubea ja myös Netflixin suosio on noussut. Tänä vuonna jo puolessa lapsiperheistä on Netflix käytössä lastenohjelmien katselussa. Puhelin tekee mediankäytön yksityiseksi, myös lapsilla.

“Siksikin on tärkeää että tutut ja turvalliset sisällöt ovat lasten ulottuvilla ja lapsiperheiden tiedossa. Kotimainen lastenkulttuuri elää hienosti myös median uusilla alustoilla”, sanoo Teija Rantala.

Pikku Kakkonen juhlii musiikilla

Lastenpäivä on omistettu tänä vuonna ensimmäistä kertaa lastenmusiikille. Lastenmusiikkipäivän sanoma "Lapsella on oikeus omaan musiikkiinsa" on suunnattu kaikille aikuisille, vanhemmille, opettajille, medialle ja lasten kanssa toimiville.

Pikku Kakkonen juhlistaa päivää iloisella koko perheen Talven ihmemaa -konsertilla Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä 20.11.

Lavalla leikkivät Iina, Senja, Susanna, Veera, Jaakko ja Tuomo, seikkailuja rakastava Reppu-Heppu sekä herttainen Nalle. Musisoinnista vastaa tuttu Pikku Kakkosen bändi laulusolisteinaan Aili Ikonen ja Matti Kallio. Menossa mukana on myös tamperelainen lapsikuoro Tactus.

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin 20.11.1989 ja se tuli kansainvälisesti voimaan 2.9.1990. Lue lisää kansainvälisestä lasten oikeuksien päivästä.