Hyppää pääsisältöön

"Mun elämäntavoilla moni ois delannu jo vuosii sitte" – Andy McCoylle liika ei ollut tarpeeksi

Heli Nevakare haastatteli alkutalvesta 1988 ensimmäisen soololevynsä Too Much Ain't Enough äänittänyttä Andy McCoyta. Haastattelu on Helsingissä kuvattu työnauha, josta on aiemmin nähty ainoastaan lyhyitä otteita Rockstop-ohjelmassa.

“Verrattuna Hanoihin tai Cherry Bombsiin mä uskon, et täs on paljon enemmän värejä ja melodioita”, McCoy vertaa uunilämpimän levynsä materiaalia aiempiin projekteihinsa. “Tää on enemmän mitä mä itse kuuntelen.”

Too Much Ain’t Enough äänitettiin Suomessa, mutta se ei ollut Lontoossa asuvan McCoyn mukaan suunniteltua. “Mä sain beibin, ja me haluttiin ottaa vähän iisimpää elämää, päästä pois sellasesta metropolista, mitä Lontoo on.” Levy syntyi luontevasti samaan aikaan.

“Oli helvetin hyvä itse asiassa, et mä tein sen täällä, koska mä oon alkanu ottaan päivänselväksi, et kaikki fudaa, ja sä saat mitä vaan koska vaan. Mut täällä ei kaikki ollutkaan päivänselvää.”

Myöhemmin McCoy on todennut esikoissoololevyään äänittäessä olleensa kiinnostuneempi heroiinista kuin studiotyöskentelystä.

– Mikä on tärkeintä sun elämässä nyt?
– Ai nyt? Stendaa uus rööki.

McCoy kertoo rockelämän olleen niin vaiheikasta, että moni olisi hänen bootseissaan menettänyt henkensä. Andya rilluvuodet eivät kuitenkaan ole rappeuttaneet. “Jopa mun lääkäri on ihmeissään, ku pari viikkoo sit se tsekkas mun kropan, se sano, et mulla on kroppa ku 17-vuotiaal atleetil.”

Värikkäistä vuosista syntyi myös omalaatuista musiikkia. “Vaikka Hanoi Rocks oli kaikessa kliseemäisyydessään melkein sellanen karikatyyripiirros, se toi helvetin paljon uutta.”

Samaa McCoy ei voi sanoa suomalaisista bändeistä haastattelun aikaan. “Mä olin yllättyny, miten fakkiintunutta kaikki on.”

Hyväntuulinen kitaramestari ottaa kantaa paitsi rockmusiikin myös maailman tilaan ja kertoo, että jos saisi muuttaa jotakin, käyttäisi hän aseteollisuuteen upotettavat varat mieluummin maailman ruokkimiseen.

Kommentit
 • Unelmien maa rakennettiin Norjaan öljyrahalla, ihmishengillä ja ympäristötuhoilla

  Norjan vaiheikas öljyhistoria synnytti menestyssarjan.

  Pohjanmerellä 1969 tehty ennätyssuuri öljylöytö käynnisti muutoksen, joka teki pienestä kalastajavaltiosta johtavan öljymaan. Uusi teollisuus ajoi Norjan yhteiskunnalliseen murrokseen, jota menestyssarja Unelmien maa (Lykkeland) kuvaa. Katastrofaalinen öljyvuoto ja yli sata ihmishenkeä vaatinut porauslautan kaatuminen muistuttivat norjalaisia, että öljyseikkailu ei ole pelkkää rahantuloa.

 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto