Hyppää pääsisältöön

Huippusuosittu tubettaja Roni Back FOMOssa: ”Mulla on oma elämä tubettamisen ulkopuolella”

Roni Back FOMOssa
Roni Back FOMOssa Kuva: Sami Levo Roni Bäck

Mitä miettivät työelämästä tubettajat Roni Back ja Sini ”Papananaama” Laitinen? Se selviää tästä jutusta, johon on koottu FOMOn parhaat palat. Lue!

Roni Backin tuntevat kaikki: hän on tällä hetkellä Suomen suosituin tubettaja. Back kuitenkin tiedostaa sen, että ura tuskin kestää eläkeikään asti, vaikka juuri nyt lähes koko elämä onkin videoiden tuottamista.

– En tunne epävarmuutta, mutta kyllä mä kuitenkin salaa vähän ajattelen sitä, mitä jos kaikki tämä somegeimi romahtaa. Että mitä sitten. Ehkä mä pitäisin vuoden lomaa, kertoi Back Yle FOMOn haastattelussa.

Moni tubettaja on aloittanut videoiden tekemisen omaksi ilokseen. Tubettaminen on kuitenkin muuttunut työksi, kun mukaan astuvat markkinointiyhteistyöt, palaverit ja deadlinet.

– Kyllä mä muistan viisi kuusi vuotta sitten, kun en tehnyt tätä ammatikseni, niin olihan se aika kotikutoista, Back muisteli.

Vaikka tubettaminen on muuttunut, on se Backin mukaan edelleen palkitsevaa ja avaa hänelle ovia, jotka muuten pysyisivät kiinni.

– Viime viikolla olin Kolumbiassa, enkä mä olisi sinne mennyt, ellei mulla ois ollu yhteistyökumppania sille reissulle. Kyllä se tubettaminen mahdollistaa sairaan siistejä asioita, joita ei muuten kokisi.

Mulle tulee välillä sellainen tilanne, että mä unohdan sen, kuka mä oikeesti oon.― Roni Back

Julkisuuden henkilöille vapaa-ajan ja työelämän erottelu on usein haastavaa, ja tubettajien elämässä tämä korostuu entisestään.

Back kertoo, että hän pohtii usein tubettavan pikkuveljensä Miklun kanssa sitä, missä yksityisen ja julkisen raja kulkee. Kuinka paljon tubettaja voi antaa omasta elämästään julkisuuteen?

– Vielä en osaa vastata siihen, missä se raja menee. Toivon, etten kuitenkaan ihan kokonaan uppoudu siihen Roni Back -maailmaan. Mulla on myös oma elämä, Back painottaa.

– Mulle tulee välillä sellainen tilanne, että mä unohdan sen, kuka mä oikeesti oon. Kaiken pystyisi laittamaan internetiin, koska tää tubettaminen on aika realitytyylistä, pohti Back kuitenkin.

Omanlaisensa realityn pariin Back joutui heti haastattelun päätteeksi, kun FOMOn juontaja Gogi istutti hänet ammeeseen.

Luopuisiko Back mielummin omaisuudestaan vai jostakin elimestään? KATSO ITSE:

Tubettaja Papananaama: “Jos mä en tekis tätä duunia, oisin varmaan joku sossupummi”

Backin haastattelu liittyi FOMOn viikon teemaan, työhön. Yle Kioskin toimittaja Matti Riitakorpi pohti Kysyttiinkö tää jo? -sarjassaan, onko työelämä epävarmempaa kuin ennen.

Tilastot kertovat työelämän muuttuneen vain vähän viime vuosina, tosin osa-aikaisia töitä tehdään aiempaa enemmän. Syynä on usein se, ettei täyspäiväisiä töitä ole tarjolla.

Tampereen yliopiston dosentti Pasi Pyöriälä tutkii työelämää. Hänkään ei ole havainnut suuria muutoksia työelämässä, mutta nostaa esiin yhden huolestuttavan piirteen.

– Sen voisi tiivistää niin, että edelleen ongelmana on se, että sekä vastentahtoinen osa-aikatyö että vastentahtoinen määräaikainen työ keskittyy naisille, Pyöriälä kertoi.

Riitakorpi halusi myös selvittää, millaista uudenlainen työelämä voisi olla.

Tubettaja Sini "Panananaama" Laitinen
Tubettaja Sini "Panananaama" Laitinen Kuva: Sami Levo Yle Kioski,YleX

Tämä toteutui Riitakorven vieraillessa Sini ”Papananaama” Laitisen kotistudiossa. Tubettaja kertoi olevansa tyytyväinen työhönsä, eikä edes kaipaavansa vakituista työpaikkaa.

Nykyinen tilanne sopii Sinille hyvin, sillä hän on tottunut näkemään vastaavaa ympärillään ystäviensä elämissä.

– Mä tunnen tosi vähän ihmisiä, jotka on olleet pitkään vakiduunissa tai elää normaalia työelämää. Mä en osaa samaistua sellaisiin vuosilomahommiin. Mä en ole koskaan ollut ´oikeessa´ duunissa, totesi Sini.

– En näe itseäni tekemässä mitään muuta duunia, mutta mä olen todella vahingossa päätynyt tähän hommaan. Jos mä en tekisi tätä duunia, mä oisin varmaan joku sossupummi, Papananaama mietti.

KATSO MATIN KOKO VIDEO TÄSTÄ:

Mitä muuta FOMOssa puuhattiin?

KATSO KOKO FOMO TÄSTÄ:

Teksti: Panu Hietaneva. Jutun teossa avustivat myös TET-harjoittelijat Eli Olvio ja Elsa Martikainen.

SEURAA MATTIA!

Yle Kioski JOURNAL
MATTI IG

LISÄÄ FOMOA?

ALMA IG
JENSPA IG
EMMA IG
VIKI IG
KÖPI IG
GOGI IG
FOMO IG

SEURAA YOUTUBESSA!

Poikelus
Viki ja Köpi
Yle Kioski LIFE

FOMO LIVE:

Yle Areena & Yle TV2 tiistaisin klo 21