Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen 100 lastenlaulua -projekti palkittiin vuoden lastenmusiikkitekona

Eläinbändi
Eläinbändi Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,100 lastenlaulua

Yle Areenaan koottu 100 lastenlaulua sai Jellona-palkinnon vuoden lastenmusiikkitekona. Valtakunnallisena Lastenmusiikin päivänä 20.11. 2018 palkittiin lastenmusiikin tekijöitä ja edistäjiä.

Palkintoperusteluissa kiitettiin sitä, että Pikku Kakkosen 100 lastenlaulussa on mukana vanhoja tuttuja lastenmusiikin suosikkeja sekä uusia sävellyksiä eri lastenmusiikin tekijöiltä. Laulut on sovitettu huolella ja ne ovat kaikkien saatavilla Yle Areenassa. Lauluja voi käyttää varhaiskasvatuksessa ja kouluissa tai niistä voi nauttia kotona yhdessä koko perheen kanssa.

“On hienoa että 100 lastenlaulua on Yle Areena vuoden kuunnelluimpia audioita ja että musiikkipaketti on saanut kiitosta lapsilta ja aikuisilta. Kiitos musiikkikokonaisuudesta ja tänään myönnetystä Jellona-palkinnosta kuuluu kaikille mukanaolleille musiikintekijöille sekä erityisesti äänisuunnittelija Teuvo Lehtiselle ja toimittaja Petra Palolalle, sanoo Pikku Kakkosen vastaava tuottaja Teija Ryösä.

Ensimmäisen valtakunnallisen Lastenmusiikkipäivän Jellonagaala järjestettiiin 20.11. Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä. Samana päivänä vietettiiin YK:n kansainvälistä lastenoikeuksien päivää.