Hyppää pääsisältöön

Bletchleyn nelikko: San Francisco – koodinpurkajat ratkovat rikoksia uusissa maisemissa

Sarjasta Bletchleyn nelikko: San Francisco nähdään kahdeksan uutta jaksoa.
Jean (Julie Graham, vas.), Millie (Rachael Stirling), Iris (Chrystal Balint) ja Hailey (Chanelle Peloso). Sarjasta Bletchleyn nelikko: San Francisco nähdään kahdeksan uutta jaksoa. Yle TV1,Bletchleyn nelikko: San Francisco

TV1 lauantaisin 22.12.2018 - 9.2.2019 klo 19.45 - 20.30
Areenassa 30 päivää

Bletchleyn nelikon seikkailut rikosten maailmassa jatkuvat uudessa ympäristössä – nyt Yhdysvalloissa. Sarjasta Bletchleyn nelikko: San Francisco (12) nähdään kahdeksan jännittävää jaksoa.

On kulunut muutama vuosi siitä, kun Lontoon Bletchley Parkin entiset koodinpurkajanaiset yhdistivät voimansa selvittääkseen raakoja naisiin kohdistuvia rikoksia. Naisten tiet erkanivat ja kukin heistä palasi omaan tavalliseen arkeensa.

Kun Camilla ”Millie” Harcourt (Rachel Stirling) lukee lehdestä, että rapakon takana San Franciscossa on surmattu nainen kalvavan tutulla tavalla, uteliaisuus herää. Millie näkee surmassa yhtymäkohtia sodan aikaiseen tapaukseen, jossa yksi koodinpurkajanaisista surmattiin. Tekijää ei koskaan tavoitettu.

Jean McBrian (Julie Graham) on uransa huipulla, kirjastonhoitajana, mutta kaipaa hänkin salaa uusia haasteita. Silti Millien ehdotus on yltiöpäinen.

Sarjasta Bletchleyn nelikko: San Francisco nähdään kahdeksan uutta jaksoa.
Sarjasta Bletchleyn nelikko: San Francisco nähdään kahdeksan uutta jaksoa. Kuva: Enigma Productions Ltd. 2018 Yle TV1,Bletchleyn nelikko: San Francisco

Terävät naiset päättävät tehdä matkan San Franciscoon, jossa he kohtaavat kaksi amerikkalaista virkasisarta, Iris Bearden (Crystal Balint) ja Hailey Yarnerin (Chanelle Peloso). Heitä yhdistää paitsi uteliaisuus ja äly, myös turhautuminen siitä, että vielä 1950-luvullakaan nainen ei pääse näyttämään kykyjään.

Yhdessä naiset ryhtyvät penkomaan raakojen surmien taustoja, mutta eivät arvaa minkälaiseen ampiaispesään he päänsä laittavat. Ympärillä yhteiskunta muuttuu, eikä pelkästään hyvään suuntaan. Tuleeko Amerikan-matkasta Millien ja Jeanin kohtalo?

Brittiläis-kanadalaisen sarjan muissa rooleissa näyttelevät Jennifer Spence, Peter Benson, Colin Lawrence, Agape Mngomezulu ja Ben Cotton.

The Bletchley Circle: San Francisco. Käsikirjoitus: Guy Burt. Tuotanto: Omnifilm Entertainment, Britbox, World Productions, Britannia/Kanada/Yhdysvallat, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.