Hyppää pääsisältöön

Ehtymätön Iggy Pop on kolmen uuden dokumenttielokuvan tähti, Stoogesista American Valhallan kautta Ei-mihinkään

The Stooges vuonna 1970: Dave Alexander (vas.), Iggy Pop (edessä), Scott Asheton. Ron Asheton. Arkistokuva dokumenttielokuvasta Gimme Danger.
Iggy Pop (keskellä) ja The Stooges vuonna 1970. The Stooges vuonna 1970: Dave Alexander (vas.), Iggy Pop (edessä), Scott Asheton. Ron Asheton. Arkistokuva dokumenttielokuvasta Gimme Danger. Kuva: Ed Caraeff The Stooges,Iggy Pop,dokumenttielokuvat,rock,Jim Jarmusch,rockyhtyeet,Gimme Danger,Ron Asheton,Scott Asheton,Dave Alexander,teeman rockdokumentit

Let's take a ride! Teemalla vietetään 24.11. pitkä ilta Iggy Popin seurassa.

Punkin kummisetä Iggy Pop eli James Osterberg on 71-vuotias. Energiaa riittää yhä hurjasti, niinpä Iggy Popille omistettu Teemalauantaikin on poikkeuksellisen pitkä ja painokas. Mukana on kolme komeaa ja keskenään tyystin erilaista dokumenttiensi-iltaa – Josh Hommen American Valhalla, Jim Jarmuschin Gimme Danger ja Boris Miticin In Praise of Nothing – sekä palkittu konserttitaltio toukokuulta 2016.

American Valhalla seuraa Iggyn ja Josh Hommen yhteisen Post Pop Depression -levyn tekoa ja kiertuetta, Gimme Danger on Jim Jarmuschin suurella rakkaudella tekemä elokuva legendaarisesta The Stooges -yhtyeestä, ja pitkän illan päätteeksi Iggy Pop antaa vielä äänen Ei-millekään Boris Mitićin kokeellisessa elokuvassa In Praise of Nothing.

Paidaton, punainen Iggy Pop maalauksessa. Kuva elokuvasta American Valhalla.
Post Pop Depression. Paidaton, punainen Iggy Pop maalauksessa. Kuva elokuvasta American Valhalla. Iggy Pop,American Valhalla,teeman rockdokumentit
I'm looking for American Valhalla
So if it passes by, give me a holler"
― Iggy Pop & Josh Homme: American Valhalla

Teemalauantai 24.11.

Iggy Pop -teemalauantain trailerista kuvakaappaus
Iggy Pop -teemalauantain trailerista kuvakaappaus Iggy Pop,Teemalauantai

American Valhalla
(Britannia 2017) Punkin kummisetä Iggy Pop ja Queens of the Stone Age -yhtyeen johtaja Josh Homme, amerikkalaisen rockin kaksi jättiläistä, ryhtyivät yhteistyöhön, jonka tuloksena syntyi hieno albumi Post Pop Depression. Levyn julkaisua seurasi loppuunmyyty kiertue kahdella mantereella ja huikea konsertti Royal Albert Hallissa. Dokumenttielokuvassa American Valhalla seurataan tätä projektia läheltä, alusta asti. Ohjaus Andreas Neumann ja Josh Homme. Tv-ensi-ilta.
Areenassa 2 kuukautta.

Iggy Pop Albert Hallissa
(Iggy Pop Live at the Royal Albert Hall, 2016) Toukokuussa 2016 kuvattu Post Pop Depression -kiertueen päätöskeikka Royal Albert Hallissa. Iggy Popin bändissä soittavat Queens of the Stone Agen Josh Homme, Dean Fertita ja Troy Van Leeuwen sekä Arctic Monkeysin Matt Helders. Ohjelma valittiin Britanniassa vuoden parhaaksi konserttitaltioksi. Uusinta.
Areenassa 30 vuorokautta.

Gimme Danger
(USA 2016) Jim Jarmuschin ohjaama dokumenttielokuva kertoo Iggy Popin ja The Stoogesin tarinan, suurella rakkaudella. Jarmuschille The Stooges on historian paras rock'n'roll -bändi, joka vihdoin saa arvoisensa kohtelun. Gimme Danger vetää katsojat mukaan rockhistorian ala- ja ylämäkiin animaatioiden, avomielisten haastattelujen ja arkistomateriaalin taitavan käytön myötä. “He keksivät musiikin uudelleen.” Tv-ensi-ilta.
Areenassa 3 kuukautta.

In Praise of Nothing
(Serbia/Kroatia/Ranska 2017) Iggy Pop toimii kertojana Boris Miticin esseistis-runollisessa ja aivan omanlaisessaan dokumenttielokuvassa, joka käsittelee kaikkea eikä mitään. Iggy Pop on se Nothing, Ei-mikään, jota elokuva ylistää. Tv-ensi-ilta.
Areenassa 30 vuorokautta.

All of it was made for you and me
'Cause it just belongs to you and me
So let's take a ride and see what's mine"
― Iggy Pop: The Passenger
Iggy Pop taltioi kertojaääntään kokeelliseen dokumenttielokuvaan In Praise of Nothing.
Iggy, Ei-mikään. Iggy Pop taltioi kertojaääntään kokeelliseen dokumenttielokuvaan In Praise of Nothing. Iggy Pop,dokumenttielokuvat,kokeelliset elokuvat,Boris Mitic
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema