Hyppää pääsisältöön

Ehtymätön Iggy Pop on kolmen uuden dokumenttielokuvan tähti, Stoogesista American Valhallan kautta Ei-mihinkään

The Stooges vuonna 1970: Dave Alexander (vas.), Iggy Pop (edessä), Scott Asheton. Ron Asheton. Arkistokuva dokumenttielokuvasta Gimme Danger.
Iggy Pop (keskellä) ja The Stooges vuonna 1970. The Stooges vuonna 1970: Dave Alexander (vas.), Iggy Pop (edessä), Scott Asheton. Ron Asheton. Arkistokuva dokumenttielokuvasta Gimme Danger. Kuva: Ed Caraeff The Stooges,Iggy Pop,dokumenttielokuvat,rock,Jim Jarmusch,rockyhtyeet,Gimme Danger,Ron Asheton,Scott Asheton,Dave Alexander,teeman rockdokumentit

Let's take a ride! Teemalla vietetään 24.11. pitkä ilta Iggy Popin seurassa.

Punkin kummisetä Iggy Pop eli James Osterberg on 71-vuotias. Energiaa riittää yhä hurjasti, niinpä Iggy Popille omistettu Teemalauantaikin on poikkeuksellisen pitkä ja painokas. Mukana on kolme komeaa ja keskenään tyystin erilaista dokumenttiensi-iltaa – Josh Hommen American Valhalla, Jim Jarmuschin Gimme Danger ja Boris Miticin In Praise of Nothing – sekä palkittu konserttitaltio toukokuulta 2016.

American Valhalla seuraa Iggyn ja Josh Hommen yhteisen Post Pop Depression -levyn tekoa ja kiertuetta, Gimme Danger on Jim Jarmuschin suurella rakkaudella tekemä elokuva legendaarisesta The Stooges -yhtyeestä, ja pitkän illan päätteeksi Iggy Pop antaa vielä äänen Ei-millekään Boris Mitićin kokeellisessa elokuvassa In Praise of Nothing.

Paidaton, punainen Iggy Pop maalauksessa. Kuva elokuvasta American Valhalla.
Post Pop Depression. Paidaton, punainen Iggy Pop maalauksessa. Kuva elokuvasta American Valhalla. Iggy Pop,American Valhalla,teeman rockdokumentit
I'm looking for American Valhalla
So if it passes by, give me a holler"
― Iggy Pop & Josh Homme: American Valhalla

Teemalauantai 24.11.

Iggy Pop -teemalauantain trailerista kuvakaappaus
Iggy Pop -teemalauantain trailerista kuvakaappaus Iggy Pop,Teemalauantai

American Valhalla
(Britannia 2017) Punkin kummisetä Iggy Pop ja Queens of the Stone Age -yhtyeen johtaja Josh Homme, amerikkalaisen rockin kaksi jättiläistä, ryhtyivät yhteistyöhön, jonka tuloksena syntyi hieno albumi Post Pop Depression. Levyn julkaisua seurasi loppuunmyyty kiertue kahdella mantereella ja huikea konsertti Royal Albert Hallissa. Dokumenttielokuvassa American Valhalla seurataan tätä projektia läheltä, alusta asti. Ohjaus Andreas Neumann ja Josh Homme. Tv-ensi-ilta.
Areenassa 2 kuukautta.

Iggy Pop Albert Hallissa
(Iggy Pop Live at the Royal Albert Hall, 2016) Toukokuussa 2016 kuvattu Post Pop Depression -kiertueen päätöskeikka Royal Albert Hallissa. Iggy Popin bändissä soittavat Queens of the Stone Agen Josh Homme, Dean Fertita ja Troy Van Leeuwen sekä Arctic Monkeysin Matt Helders. Ohjelma valittiin Britanniassa vuoden parhaaksi konserttitaltioksi. Uusinta.
Areenassa 30 vuorokautta.

Gimme Danger
(USA 2016) Jim Jarmuschin ohjaama dokumenttielokuva kertoo Iggy Popin ja The Stoogesin tarinan, suurella rakkaudella. Jarmuschille The Stooges on historian paras rock'n'roll -bändi, joka vihdoin saa arvoisensa kohtelun. Gimme Danger vetää katsojat mukaan rockhistorian ala- ja ylämäkiin animaatioiden, avomielisten haastattelujen ja arkistomateriaalin taitavan käytön myötä. “He keksivät musiikin uudelleen.” Tv-ensi-ilta.
Areenassa 3 kuukautta.

In Praise of Nothing
(Serbia/Kroatia/Ranska 2017) Iggy Pop toimii kertojana Boris Miticin esseistis-runollisessa ja aivan omanlaisessaan dokumenttielokuvassa, joka käsittelee kaikkea eikä mitään. Iggy Pop on se Nothing, Ei-mikään, jota elokuva ylistää. Tv-ensi-ilta.
Areenassa 30 vuorokautta.

All of it was made for you and me
'Cause it just belongs to you and me
So let's take a ride and see what's mine"
― Iggy Pop: The Passenger
Iggy Pop taltioi kertojaääntään kokeelliseen dokumenttielokuvaan In Praise of Nothing.
Iggy, Ei-mikään. Iggy Pop taltioi kertojaääntään kokeelliseen dokumenttielokuvaan In Praise of Nothing. Iggy Pop,dokumenttielokuvat,kokeelliset elokuvat,Boris Mitic

Yle Teema

 • Peggy Guggenheimilla oli paha addiktio – taiteeseen

  Dokumenttielokuva tahtonaisesta ja museon perustajasta.

  Dokumenttielokuva miljonäärisuvun oudosta linnusta, boheemista oman tiensä kulkijasta ja 1900-luvun tärkeimpiin modernin taiteen kerääjiin kuuluneesta Peggy Guggenheimista on täynnä taidetta ja rakkautta.

 • Eurooppalaisen elokuvan mestari Agnès Varda kulkee yhä omia teitään

  Teemalauantaissa kaksi Vardaa: Kasvot, kylät ja Onnen hetket

  Elokuvaohjaaja Agnès Varda on oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, jonka visiota ei ikä ole hämärtänyt. Uusi Kasvot, kylät -elokuva seuraa Vardan ja nuoren katutaiteilijan JR:n kiehtovaa yhteisötaiteellista valokuvaprojektia ympäri Ranskaa. Lisäksi Teemalauantaissa esitetään Ranskan uuden aallon merkkiteos Onnen hetket, jonka Varda ohjasi hehkuvissa väreissä vuonna 1965.

 • Marianne Faithfullilla on ääni, jollaista kukaan ei saa ilmaiseksi

  Uusi dokumenttielokuva kertoo laulajan elämästä ja urasta.

  Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään. Dokumenttielokuvan upean laulajan tapahtumarikkaasta elämästä ja hienosta musiikillisesta urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Suomen-ensi-ilta Teemalla 29.9.

 • You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

  Laulaja-lauluntekijä kertoo levynteosta ja elämästään.

  No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden.

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Loppusyksystä nähdään Kurosawan samuraielokuvia. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Teeman elokuvafestivaali valtaa kanavan 28.11.–2.12.

 • Ryhmäteatterin puoli vuosisataa ja kolme kautta

  Mika Kaurismäen dokumentin ensiesitys Teemalla 13.10.

  ”Se oli perhe, se oli bändi, se oli yhteisö. Koskaan ei keskusteltu rahasta.” Mika Kaurismäen dokumenttielokuva kertoo legendaarisen Ryhmiksen tarinan. Ensiesitys Teemalauantaissa 13.10.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!