Hyppää pääsisältöön

Matti Rönkä on Kuuloliiton vuoden 2018 Selkeä puhuja

Matti Rönkä
Matti Rönkä. Matti Rönkä Kuva: Yle Kuvapalvelu / Jussi Nahkuri Matti Rönkä

Kuuloliiton vuoden 2018 Selkeäksi puhujaksi on valittu Ylen tv-uutisten toimittaja, uutisankkuri Matti Rönkä.

Röngän puhetapaa kiitetään rauhalliseksi ja artikulointia selkeäksi. Matti Rönkä pitää puheessaan riittävästi taukoja ja painottaa tiettyjä sanoja niin, että se selkeyttää kokonaisilmaisua.

“Tämä tunnustus on muistutus juuri sellaisesta kaikkien suomalaisten huomioimisesta, joka on Ylen tehtävä. Meillä on paljon erilaisia yleisöjä, ja siksi selkeys on ydinasia tässä työssä”, Matti Rönkä sanoo.

Kuuloliiton Selkeä puhuja -palkinnolla halutaan korostaa hyvän puheviestinnän merkitystä. Suomessa on lähes 800 000 henkilöä, joilla on jonkinasteinen kuulonalenema. Heille puheen ja puhujan esiitymisen selkeys ovat tärkeitä.

Vuoden 2018 tunnustuspalkinto luovutettiin 23.11. Kuuloliiton liittovaltuuston seminaarin yhteydessä. Kuuloliitto myöntää palkinnon joka toinen vuosi. Selkeä puhuja valitaan Kuuloliiton kuuroutuneiden toimikunnan esityksen perusteella.