Hyppää pääsisältöön

Miten kirjasto vaikuttaa elämääsi? Osallistu lauantaina 1.12. radion suoraan lähetykseen Kirjastolle kiitos!

Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi ja kirjoista rakennettu "parvi"
Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi ja kirjoista rakennettu "parvi" Kuva: Yle / Jussi Nahkuri Minna Joenniemi,kirjastot,Kirjasto auki!

Pidetään yhdessä meteliä kirjastoista. Tehdään Keskustakirjasto Oodin avajaisten alla näkyväksi kirjastojen arvokas työ eri puolilla Suomea. Kirjastolle kiitos! on suora lähetys lauantaina 1.12. klo 19-21 Yle Radio 1:ssä. Kuulijoiden kirjastotarinoita kuuntelevat Minna Joenniemen kanssa laulava kirjastonhoitaja Tuula Amberla ja kirjailija Juha Itkonen. Soita numeroon 09-144800.

Nyt on kultainen hetki puhua kirjastoista, sillä Helsingissä avataan Keskustakirjasto Oodi, josta on tulossa uuden aikakauden kirjasto. Mutta kirjasto palvelee kaikenikäisiä suomalaisia kaikkialla Suomessa. Tuodaan se esiin. Sanotaan Kirjastolle kiitos!

Soita ja kerro, miten kirjasto vaikuttaa tai on vaikuttanut elämääsi!

Vinkkasiko kirjastonhoitaja kirjasta, joka muutti elämäsi suunnan?
Oliko koulukirjasto tai kirjastoauto nuoruudessa henkireikäsi?
Löysitkö musiikkiosastolta levyn, jonka ansioista sinusta tuli muusikko?
Treenaatko kirjastossa e-urheilua? Opetteletko suomea?

Uhkaako lähikirjastosi lakkautus? Onko kirjasto muuttunut liikaa?

Muusikko Tuula Amberla
Laulaja Tuula Amberla on kirjastonhoitajana Uudessakaupungissa. Muusikko Tuula Amberla Kuva: Jussi Virkkumaa Tuula Amberla
Kirjailija Juha Itkonen
Kirjailija Juha Itkonen veti Lukutaitoforumia. Kirjailija Juha Itkonen Kuva: Laura Malmivaara Juha Itkonen
Se mitä kirjasto on tehnyt hyväkseni
On enemmän kuin ymmärrän
- Ari Hjelmin #kirjastotarina

Kuulijoiden soittojen lisäksi ohjelmassa Juha Itkonen ja Tuula Amberla kommentoivat, mitä suosittu kirjastotarinoiden keräys paljastaa kirjastosuhteestamme. Keräykseen osallistujat ovat jakaneet jo yli 500 tarinaa. Niitä kerätään yhä sosiaalisessa mediassa hastägillä #kirjastotarina ja tässä artikkelissa.

Pienenä mun lempileffa oli Simson ja Salli. Kirjaston VHS meni lopulta niin huonoon kuntoon, että se poistettiin hyllystä, mutta kirjaston tädit hakivat sen varastosta mulle vielä kerran lainattavaksi.
- kirjaholisti Hannan #kirjastotarina

Keräykseen on tullut paljon helliä nuoruudenmuistoja. Kirjastolle kiitos! -ohjelmassa katsotaan myös tulevaisuuteen. Siksi Uutisluokan oppilaat kertovat, millaisia nykynuorten kirjastotarinat ovat. Onko tärkein muisto kirjastosta lukemisen sijasta pelaamaan pääseminen?

Kirjastoja voi kiittää myös olemalla kriittinen.

Kirjastoja voi kiittää myös olemalla kriittinen. Voit soittaa ohjelmaan ja kertoa myös millaisia ongelmia kirjastoihin liittyy, millaisia toiveita sinulla on kirjastojen tulevaisuuden suhteen.

Kirjastolle kiitos! on osa Yle Kulttuurin ohjelmakokonaisuutta Kirjasto auki!, johon littyvät artikkelit, radio-ohjelmat ja dokumentit löydät täältä Yle Areenasta.

Soita numeroon 09 144 800. Puhelinlinjat avataan klo 18. Kirjastolle kiitos! on kahden tunnin suora lähetys Yle Radio 1:ssä lauantaina 1.12. klo 19-21.
Jaa mielipiteesi somessa hastagillä #kirjastollekiitos.
Ohjelman voit kuunnella täältä:

Keskustele