Hyppää pääsisältöön

Perienglantilainen skandaali – Hugh Grant ja Ben Whishaw brittidraamasarjan kohuparina

Tosipohjainen minisarja kertoo Britanniaa 1960-luvulla järkyttäneestä tapauksesta, jossa eturivin poliitikko joutui oikeuteen seksikumppaninsa murhayrityksestä.
Hugh Grant ja Ben Whishaw nähdään brittisarjan päärooleissa. Tosipohjainen minisarja kertoo Britanniaa 1960-luvulla järkyttäneestä tapauksesta, jossa eturivin poliitikko joutui oikeuteen seksikumppaninsa murhayrityksestä. Kuva: 2017 Blueprint Yle TV1,Hugh Grant,Ben Whishaw,Perienglantilainen skandaali

TV1 perjantaisin 24.7. - 7.8.2020 klo 22.05 - 23.00, Areenassa

Tosipohjainen, hirtehinen minidraamasarja Perienglantilainen skandaali (12) kuvaa brittejä järkyttänyttä oikeusjuttua, jossa vallan ytimessä toiminut, arvostettu poliitikko on epäiltynä murhan suunnittelusta.

Jeremy Thorpe oli Britannian poliittisen eliitin supermies. Nuorin puoluejohtaja sataan vuoteen kulki Liberaalisen puolueen johdossa voitosta voittoon.

Tosipohjainen minisarja kertoo Britanniaa 1960-luvulla järkyttäneestä tapauksesta, jossa eturivin poliitikko joutui oikeuteen seksikumppaninsa murhayrityksestä.
Jeremy Thorpe (Hugh Grant) ja ystävänsä, parlamenttiedustaja Peter Bessell (Alex Jennings). Tosipohjainen minisarja kertoo Britanniaa 1960-luvulla järkyttäneestä tapauksesta, jossa eturivin poliitikko joutui oikeuteen seksikumppaninsa murhayrityksestä. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,Perienglantilainen skandaali

Skandaali sai alkunsa 1960-luvulla. Homoseksuaalisuus oli ollut pitkään rikos Britanniassa, eikä siitä tullut hetkessä yleisesti hyväksyttävää senkään jälkeen, kun se laillistettiin Englannissa ja Walesissa vuonna 1967.

Thorne salasi suuntautuneisuutensa maailmalta keinolla millä hyvänsä. Kun pitkään jatkunut lemmenleikki sai hänen kannaltaan ikävän käänteen, joviaalina tunnettu mies ryhtyi raivaamaan mainettaan uhkaavan nuoren miehen Norman Scottin tieltään.

Scott oli saanut paljon ja menettänyt paljon heidän suhteensa aikana. Ehkä juttu ei olisi päättynyt yhtä huonosti, jos Thorpe olisi toiminut edes hiukan toisin. Jossittelu on kuitenkin turhaa, ja tarina saa yhä surkuhupaisempia piirteitä.

Minisarjassa Thorpen roolin näyttelee Golden Globe- ja Bafta-palkittu näyttelijä Hugh Grant ja Scottina nähdään Bafta-palkittu Ben Whishaw. Itse draamasarja sekä tähtinäyttelijät ovat ehdolla Golden Globe -palkintojen saajiksi!

Tosipohjainen minisarja kertoo Britanniaa 1960-luvulla järkyttäneestä tapauksesta, jossa eturivin poliitikko joutui oikeuteen seksikumppaninsa murhayrityksestä.
Norman Scott (Ben Whishaw). Tosipohjainen minisarja kertoo Britanniaa 1960-luvulla järkyttäneestä tapauksesta, jossa eturivin poliitikko joutui oikeuteen seksikumppaninsa murhayrityksestä. Kuva: 2017 Blueprint Yle TV1,Perienglantilainen skandaali

Kolmiosaisen sarjan taustalta löytyvät niinikään Bafta-palkitut tekijät, käsikirjoittaja Russell T Davies ja ohjaaja Stephen Frears. Sarja perustuu John Prestonin romaaniin.

Muissa rooleissa nähdään ansioituneita brittinäyttelijöitä kuten Victoria-sarjasta tutut Alex Jennings ja Eve Myles, Miranda-sarjasta tuttu Patricia Hodge, Kyllä BBC hoitaa -sarjan Monica Dolan ja Jason Watkins, Kuinkaan puhe -elokuvan Adrian Scarborough ja Epäilyksen polttopiste: Tennisonista tuttu Blake Harrison sekä Michele Dotrice.

A Very English Scandal. Tuotanto: Sony Pictures Television, Blueprint Pictures, Britannia/Yhdysvallat, 2018. Minisarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.