Hyppää pääsisältöön

"So you think you can stone me and spit in my eye!" – Luuletko tuntevasi Queenin kappaleet? Testaa tietämyksesi

Freddie Mercury lavalla. Puhekupla lisätty ja kuva manipuloitu Elävän arkiston toimituksessa.
Queenin alkuperäinen laulaja Freddie Mercury lavalla. Kuvanauhakuvaa käsitelty. Freddie Mercury lavalla. Puhekupla lisätty ja kuva manipuloitu Elävän arkiston toimituksessa. Kuva: Yle Freddie Mercury,Queen,Yle Elävä arkisto

Satoja miljoonia myytyjä levyjä. Bändin jokaisen jäsenen säveltämiä listaykkösiä. Platinaa, kultaa ja korvamatoja. Brittiläinen Queen on kiistatta yksi historian suurimmista yhtyeistä. Mutta tunnetko Sinä suosikkiyhtyeen kappaleet? Elävä arkisto kokosi kolmetoista Queenin biisiä tunnistettavaksi visaiseen lyriikkatestiin.

Miten meni noin omasta mielestäsi? Muistathan leveillä tuloksestasi myös kaverille.

Queen oli ja on

Queen perustettiin Englannissa vuonna 1971. Bändin tunnetuimpaan kokoonpanoon kuuluivat solisti Freddie Mercury, kitaristi Brian May, rumpali Roger Taylor sekä basisti John Deacon. Vaikka Queenin hittitehdas käynnistyi jo 1970-luvulla, sementoitiin orkesteri osaksi rockin kaanonia lopullisesti laulajansa ja keulakuvansa Freddie Mercuryn traagisen kohtalon myötä. Mercury kuoli AIDSiin ensimmäisenä todellisena maailmantähtenä marraskuun 24. päivä vuonna 1991.

Nelikko levytti peräti 14 studioalbumia sekä useita kokoelma ja live-levyjä. Bändin viidestoista studiolevytys julkaistiin 1995, neljä vuotta solisti Freddie Mercuryn kuoleman jälkeen.

Mercuryn jälkeen Queenin laulajina ovat toimineet Paul Rodgers ja tämän jälkeen Adam Lambert. Basisti John Deacon lähti Queenin nimen alta vuonna 1997.

Freddie Mercury iskee silmää.
Freddie Mercury iskee silmää. Kuva: Yle Freddie Mercury,Yle Elävä arkisto,Queen

Elävän arkiston testit

Keskustele