Hyppää pääsisältöön

Aikuisen naisen joulukalenteri – Månssonin perhe matkalla jouluaaton rauhaan

Maria Månsson (Mari Perankoski) makaa vatsallaan lattialla ja puuhastalee tonttuovella.
Maria Månsson (Mari Perankoski) haluaa tehdä täydellisen joulun. Maria Månsson (Mari Perankoski) makaa vatsallaan lattialla ja puuhastalee tonttuovella. Kuva: Yle/ Aikuisen naisen joulukalenteri Mari Perankoski,Aikuisen naisen joulukalenteri

TV1 torstaisin 5. - 19.12.2019 klo 19.00 - 19.50 (8 jaksoa peräkkäin), uusinta sunnuntaisin klo 13.30, Areenassa

Turku. Suomen joulukaupunki.

Maria Månsson (Mari Perankoski) on 47-vuotias hedelmöityshoitobiologi, jonka pyrkimykset luoda läheisilleen täydellinen joulu toistuvasti epäonnistuvat.

Epäonnistumisiin riittää syitä: omat vaihdevuodet, makuuhuoneen kesken oleva tapetointi, aviomies Rolle (Robin Svartström), joka karkaa perinneovien kunnostukseen Korppooseen, teinitytär Netta (Lotta-Maria Heinonen), joka pyytää kuukautisverta kuvataidekerhon projektiin ja eläkkeellä oleva Tyyne-äiti (Pirkko Mannola), josta on tullut seksuaalisesti pitelemätön. Hännän huippuna bichon frisé Iines muuttuu mustasukkaisen Marian silmissä naiseksi.

Jouluhulluuden lomassa Maria tempoilee omien tavoitteiden, fantasioiden, pelkojen ja haaveiden ristiaallokossa. Mitä hän todella haluaa? Täydellisen joulun, paremman työpaikan vai rakkaat ihmiset lähelleen?

Aikuisen naisen joulukalenteri on komedia aikuisen naisen mielen, sielun ja kehon tilasta joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon saakka.
Netta (Lotta-Maria Heinonen), Maria (Mari Perankoski) ja Rolle (Robin Svartström). Aikuisen naisen joulukalenteri on komedia aikuisen naisen mielen, sielun ja kehon tilasta joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon saakka. Yle TV1,Aikuisenn naisen joulukalenteri

Tarinassa on mukana myös Joulupukki – aito ja väärennös. Jotta totuus ei unohtuisi, tarina sisältää harkittuja yhtymäkohtia Jouluevankeliumiin, kertomukseen puuseppä Joosefista ja hänen kihlatustaan Mariasta, joka on raskaana ja synnyttää Ihmisen Pojan.

Aikuisen naisen joulukalenteri on komedia aikuisen naisen mielen, sielun ja kehon tilasta joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon saakka. Ykkönen esittää sarjan uusintana kolmena peräkkäisenä torstaina 5.12.2019 alkaen klo 19.00, kahdeksan jaksoa peräkkäin.

Joulukalenterin muissa rooleissa näyttelevät Alina Tomnikov, Petra Karjalainen, Karoliina Kudjoi, Hanna Gibson ja Niklas Rautén.

Käsikirjoittaja: Anna-Maija Halonen. Ohjaaja: Lenka Hellstedt. Tuotanto: Yle Draama, 2018. Aikuisen naisen joulukalenteri on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.