Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Ainon leijona

Askarrellaan: Ainon leijona
Askarrellaan: Ainon leijona Kuva: Yle/Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,kartonki,leijona,Askartelu

Vilja askartelee Ainon suunnitteleman leijonan

Tarvikkeet:

 • pahvia
 • lankaa
 • askartelusilmät
 • tussi
 • huopaa
 • sakset
 • liimaa
 • tikku tueksi

Leikkaa pahvista leijonalle vartalo, harja ja kasvot sekä huovasta korvat. Liimaa korvat ja kasvot harjan päälle sekä askartelusilmät paikoilleen. Piirrä leijonalle nenä, suu ja viikset. Leikkaa harjaan hahlot reunalta keskelle. Liimaa pää vartaloon. Puno langasta häntä ja pujota se leijonalle. Liimaa vielä lopuksi tikku leijonan taakse tukikepiksi.

 • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus vie kirjainten maailmaan

  Eskari-sovelluksen Lukivalmiudet-kokonaisuuden tehtävätyypit

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen lukivalmiuksiin liittyvässä kokonaisuudessa leikitään kirjaimilla, tavuilla ja sanoilla. Samalla harjoitellaan kirjaintuntemusta, sanojen alkuäänteiden ja -tavujen tunnistamista sekä kootaan kirjaimista ja tavuista merkityksellisiä sanoja.

 • Pikku Kakkosessa annetaan kaikille kehon osille nimi ja opetellaan uimapukusääntö

  Kesäkeskiviikkoisin tutustutaan kehoon ja turvataitoihin.

  Miten lapsi oppisi kunnioittamaan omaa ja toisen kehoa? Voiko turvataidoista puhua säikyttämättä lasta turhaan? Missä iässä turvataidoista voisi alkaa puhua? Väestöliiton mukaan lasten kehotunnekasvatus on tavallisten käytöstapojen harjoittelua ja omien oikeuksien opettelua.