Hyppää pääsisältöön

Mikä myrsky on jäänyt mieleen? Onnistuitko ikuistamaan rajuilman? Katso kuvat ja lue myrskykokemuksista!

Myrskyt ja rajuilmat pelottavat, mutta myös kiehtovat. Sadetta ja kovaa tuulta saadaan sekä talvella että kesällä. Millaisen myrskyn keskelle sinä olet joutunut – tai ehkäpä jopa hakeutunut?

Luonto-Suomen myrskyillassa puhuttiin 8.11.2023 myrskyistä ja rajuilmoista. Voiko myrskyjä ennustaa ja miten ne nimetään? Miten myrskyjä voi valokuvata ja ylipäätään harrastaa? Millainen on myrskytutkimuksen historia?

Asiantuntijoina studiossa olivat meteorologit Ari-Juhani Punkka ja Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta. Toimittajina Minna Pyykkö ja Juha Blomberg.

Katso kuvat ja lue myrskykokemuksista

Oletko onnistunut kuvaamaan salamoita, vaahtopäitä ja puhureita? Mikä on ollut ikimuistoisin myrskysi? Keräsimme myrskymuistoja ja lomake on nyt suljettu. Kiitos kaikille osallistuneille!

Kuuntele Luonto-Suomen myrskyilta:

Katso myrskykuvia ja -tarinoita

Myrskyvideoita


Luotsikutterin kuljettaja Peter Silvendoin on keikkunut aalloilla ja kuljettanut luotseja laivoihin monenlaisissa myrskyissä. Utön ja Uudenkaupungin edustalla kelit ovat välillä todella rajuja!
video: Peter Silvendoin


– Suomenlahdella Juhannusmyrskyn aikana vuonna 2018. Aallon korkeus kasvaa yllättävän nopeasti lyhyelläkin matkalla.

Olin tekemässä Atlantin yli Itämerellä -purjehdusta, jossa purjehdimme yhtäjaksoisesti Atlantin ylityksen matkan eli 2700 merimailia pysähtymättä ja maissa käymättä Itämerellä. Juhannusmyrsky iski päälle purjehdusrupeaman loppuvaiheessa, jolloin olimme olleet merellä noin kolme viikkoa. Video on kuvattu veneestä noin 10-12 merimailia Viron rannikon pohjoispuolella.
Kari "Ruffe" Nurmi

Edit: 29.11.2019 Lomake on suljettu. Kiitos, kun jaoitte myrskykokemuksianne!
Edit 26.11.2019 Juttu päivitetty vuoden 2019 suoraa lähetystä varten ja lomake avattu uudelleen.
Edit: 29.11.2018 Lomake suljettu. Kiitos hienoista kuvista ja tarinoista, joita lähetitte!
Edit: 01/22 ja 11/23: Lomake uudelleen käytössä, tekstiä päivitetty