Hyppää pääsisältöön

Mikä myrsky on jäänyt mieleen? Onnistuitko ikuistamaan rajuilman? Katso hurjat kuvat ja lue myrskykokemuksia!

Myrsky ja rajuilmat pelottavat, mutta myös kiehtovat. Sadetta ja kovaa tuulta saadaan sekä talvella että kesällä. Millaisen myrskyn keskelle sinä olet joutunut – tai ehkäpä jopa hakeutunut?

Luonto-Suomen myrskyillassa puhuttiin keskiviikkona 26.1.2022 myrskyistä ja rajuilmoista. Voiko myrskyjä ennustaa ja miten ne nimetään? Miten myrskyjä voi valokuvata ja ylipäätään harrastaa? Millainen on myrskytutkimuksen historia?

Asiantuntijoina studiossa olivat meteorologit Ari-Juhani Punkka ja Jari Tuovinen Ilmatieteen laitokselta. Toimittajina Minna Pyykkö ja Juha Blomberg.

Kysyimme, oletko onnistunut kuvaamaan salamoita, vaahtopäitä ja puhureita. Mikä oli ikimuistoisin myrskysi? Tällaisia hurjia kuvia ja tarinoita saimme. Kiitos niistä! Ohessa ovat mukana myös edellisiin lähetyksiin tulleet kuvat ja tarinat.

Kuuntele Luonto-Suomen myrskyilta:

Katso myrskykuvia ja -tarinoita

Myrskyvideoita


Luotsikutterin kuljettaja Peter Silvendoin on keikkunut aalloilla ja kuljettanut luotseja laivoihin monenlaisissa myrskyissä. Utön ja Uudenkaupungin edustalla kelit ovat välillä todella rajuja!
video: Peter Silvendoin


– Suomenlahdella Juhannusmyrskyn aikana vuonna 2018. Aallon korkeus kasvaa yllättävän nopeasti lyhyelläkin matkalla.

Olin tekemässä Atlantin yli Itämerellä -purjehdusta, jossa purjehdimme yhtäjaksoisesti Atlantin ylityksen matkan eli 2700 merimailia pysähtymättä ja maissa käymättä Itämerellä. Juhannusmyrsky iski päälle purjehdusrupeaman loppuvaiheessa, jolloin olimme olleet merellä noin kolme viikkoa. Video on kuvattu veneestä noin 10-12 merimailia Viron rannikon pohjoispuolella.
Kari "Ruffe" Nurmi

Edit: 29.11.2019 Lomake on suljettu. Kiitos, kun jaoitte myrskykokemuksianne!
Edit 26.11.2019 Juttu päivitetty vuoden 2019 suoraa lähetystä varten ja lomake avattu uudelleen.
Edit: 29.11.2018 Lomake suljettu. Kiitos hienoista kuvista ja tarinoista, joita lähetitte!
Edit: 01/22: Lomake oli uudelleen käytössä, tekstiä päivitetty